Депутатът Делян Пеевски дари на Благоевград лаборатория за PCR изследвания

13 Май 2020 | 14:27
1 коментара
Политика

Поредно дарение на депутатът Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Високотехнологичен апарат за PCR тестове получиха медиците в болничното заведение. 

Към апарата се включва и оборудване от 200 PCR теста. Високотехнологичната апаратура е същата като тази, която Пеевски дари преди няколко седмици на „Пирогов“ и на практика показва дали в изследвания материал има наличие на COVID-19, буквално минути след старта на обработката.
 
Депутатът Пеевски отново с дарения за ВМА и Пирогов
 
С новото оборудване лечебното заведение в Благоевград ще има сигурността, че пробите се отчитат с абсолютна точност, при това в реално време, като с апаратурата ще се правят тестове за хората от целия регион.
 
Апаратът, оборудването и тестовете към него струват 98 700 лева, като бяха предадени вчера на болницата в Благоевград от кмета на Белица и основен координатор на даренията на Делян Пеевски в помощ на битката срещу COVID-19– Радослав Ревански, зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов, областния председател на движението в Благоевград Ведат Хюсеин и тримата общински съветници от ДПС в града.  
 
Шефът на Окръжна болница лично благодари на Пеевски за двата респиратора
 

Дарението беше прието от директора на болницата д-р Огнян Митев, началникът на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов и директорът на онкоболницата в града д-р Георгиев, които благодариха на Делян Пеевски за жеста.
 
 „Г-н Пеевски поздравява всички медици и хора от региона и ще остане на разположение да помага,  с каквото е необходимо, както е правил и до сега.  С това дарение той решава неотложни здравни проблеми и региона ще има много по-бързи резултати на тестове, с което ще се ускори локализирането на огнища на болестта, както и тяхното ограничаване“, заяви от своя стана Радослав Ревански, цитиран от ПиринПрес.
 
Това е поредно дарение на Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Преди няколко седмици той дари респиратор, 8500 лева и предпазни средства за медиците в лечебното заведение.

Добавени коментари

ТОЙ публикува:
13 Май 2020 | 14:47
Браво на човека. Жалко че един некадърник кръчмар депутат без капка политически опит се опитва да го конкурира с даренията! Сандо, прекалено си алчен да стигнеш Делян не се опитвай после няма да може да спиш от яд !

Добавете Вашия коментар

TOP