Депутатите започват новия сезон с декларации от името на парламентарните групи

11 Януари 2019 | 07:11
0 коментара
Политика

Дългата Коледна ваканция на депутатите свърши и те се събират в петък, за да проведат първото за 2019 година пленарно заседание.

По традиция заседанието ще започне с декларации от името на парламентарните групи по повод началото на новата сесия, в които партиите ще очертаят своята визия и приоритети през настоящия политически сезон.

Въпреки очакванията на всички, че още в първото си заседание депутатите ще подхванат темата за изтребителите, след като Министерски съвет поиска от парламента мандат за стартиране на преговорния процес със САЩ за F-16, въпросът няма да бъде обсъждан, защото първо трябва да премине през Комисията по отбрана.

В дневния ред на народните представители има залегнала една единствена точка – първо гласуване на промени в Закона за животновъдството. Те са свързани с получаването на разрешение за извършване на развъдна дейност, което се издава на признати развъдни организации, с одобрени развъдни програми. В рамките на заседанието ще се проведе и петъчният парламентарен контрол. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP