Депутатите приеха спорния закон за горивата

11 Юли 2018 | 16:24
0 коментара
Политика

Спорният закон за горивата влезе в пленарната зала и беше приет окончателно от депутатите.

За регистрация търговците на горива на едро ще трябва да имат внесен капитал 1 млн. лева, а за тези, които по закон нямат капитал - активи в размер не по-малък от 1 млн. лева.
 
Първоначалното предложение беше капиталът да бъде 3 млн. лева. Изискването за търговците на дребно е внесен капитал не по-малък от 20 хил. лева или имущество в размер не по-малък от 20 хил. лева за всеки обект.

Валери Симеонов обяви, че се намесва в "патакламата" със Закона за търговия с горива
 
„От 3 млн. да стане 1 млн. капиталът. При газовия пазар там го намалихме от 200 000 десет пъти на 20 000. За водачите на моторни превозни средства, които превозват горива, няма никакви изисквания, освен свидетелство за правоуправление, да има разрешение, че камионът му е изправен и застраховка. Те нямат никакви изисквания. 1 лев няма да им струва. На бензиностанция ще струва 300 лева“, каза депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров и обяви, че е „синя каска“ и помоли да не го набъркват.
 
„Заради мен скандали в коалиционния съвет не би следвало да има и аз никога не бих ги предизвикал. Това че всеки един от тях поотделно може да ме напада или да не ме напада, също е разрешено по правилата“, посочи още той.

„Ние доста неща променихме. Имаше дори условия големите вериги бензиностанции да плащат по 20 000 за всяка бензиностанция, но не повече от 500 000. Категорично го премахнахме. Колкото бензиностанции имат, за всяка ще се осигурят по 500 000. Всички големи прагове ги махнахме, наказахме големите вериги. Но това никой не го отрази. Няма значение“, каза Емил Димитров.

Добавете Вашия коментар

TOP