Депутатите прекъсват ваканцията си, за да вземат важни решения на извънредно заседание

18 Октомври 2016 | 08:21
0 коментара
Политика
Депутатите прекъсват ваканцията си, за да вземат важни решения на извънредно заседание

На извънредно заседание Парламентът ще разгледа промени в Изборния кодекс свързани с разкриването на секции в чужбина. Това предвижда дневния ред на извънредното заседание на Народното събрание, което ще започне в 12.00 часа.В зала ще бъдат разгледани 3 предложения. Първото е внесено от народни представители от Реформаторския блок за отмяна на методиката за изчисляване на резултатите от президентските избори, свързани с гласовете "Не подкрепям никого".

Те, макар действителни и включени в избирателната активност, не се броят за отчитане на резултата.

Второто предложение е от страна на АБВ и предвижда увеличаване на максимално допустимия брой секции, който може да бъде открит в чужда държава от 35 на 55.

Третото предложение, внесено от лидера на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок, е за пълна отмяна на решението на депутатите Парламентът да не работи от 12 октомври до 4 ноември.

Народните представители ще решат още дали да създадат Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 г. до края на месец септември 2016 г. На вниманието на народните представители се поставя и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, Европейския съюз и неговите държави-членки.БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP