Депутатите обсъждат създаването на комисия за ревизия на управлението

16 Април 2021 | 08:04
0 коментара
Политика

Парламентът се събира днес на второто си пленарно заседание.

Депутатите отново ще работят в старата сграда на Народното събрание, позната с емблематичния надпис на фасадата „Съединението прави силата“, а поради липсата на електронни пултове, които бяха пренесени в реновираната зала „Света София“ в бившия Партиен дом, гласуването ще бъде с вдигане на ръка.

От парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ са внесли два проекта за решение, които се очаква да бъдат разгледани в пленарна зала. Единият е свързан със създаването на специална Комисия по ревизията на управлението на кабинета в оставка, а вторият – с предложение за изслушване в пленарната зала на досегашния премиер и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той трябва да говори пред депутатите за Плана за възстановяване и устойчивост.

На извънредно заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов обяви, че излиза в отпуск. Той ще се посвети на сериозната работа свързана с подготовката на ново правителство.

Министър-председателят заяви още, че в петък в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи още министър-председателят.

На заседанието днес ще трябва да бъдат конституирани и три от парламентарните комисии – по правни въпроси, по здравеопазване и по финанси, както и да бъдат избрани тяхното ръководство и членове. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP