Депутатите гласуват поредната рокада в правителството

15 Май 2019 | 08:52
1 коментара
Политика

В първото за седмицата пленарно заседание парламентът се очаква да гласува оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Порожанов се оттегли от поста си след като в началото на месеца прокуратурата стартира разследване срещу него заради скандала с къщите за гости, за които има съмнения, че са изгради чрез неправомерно усвояване на евросредства. Порожанов бе призоваван на разпит и по наказателното дело срещу бизнесмена Миню Стайков, за когото държавното обвинение твърди, че дружества, свързани с него, са получавали неправомерно средства от земеделски европейски програми.

Според внесения в деловодството на парламента проект на решение за персонални промени в Министерски съвет на стола на Порожанов трябва да седне настоящият депутат от ГЕРБ Десислава Танева, която оглавява Комисията по земеделие. Танева бе министър на земеделието и храните във втория кабинет на Борисов, а към момента оглавява и областната структура на партията в Сливен.

Последната рокада в кабинета „Борисов 3“ бе само преди малко повече от месец, когато оставката си депозира министърът на правосъдието Цецка Цачева, а мястото и бе заето от Данаил Кирилов. В настоящото правителство с постовете си се разделиха още министри проф. Николай Петров, Ивайло Московски, Николай Нанков, Валентин Радев и Валери Симеонов. /БГНЕС

Добавени коментари

Народна публикува:
15 Май 2019 | 16:11
"Обул се Илия-погледнал се-пак в тия!" Че коя беше г-жа Танева? А-ха! Тая,която раздаваше евро парички на всички...от нейната си партия ГЕРБ!Най-вече на активни младежи от ГЕРБ,които описваха земеделски имоти без да ги обработват.Само и само да вземат парите.Не сме забравили 2013-2014 години.Практиката продължава и сега!

Добавете Вашия коментар

TOP