Депото край Разлог приема боклука на Благоевград

18 Ноември 2017 | 12:57
2 коментара
Общество

Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разлог даде съгласието си Благоевград и още четири общини да ползват депото в планинската община.

Ще бъде сключен договор за времето от 1 януари 2018 г. до въвеждане в експлоатация на Регионална система за управление на отпадъците край Благоевград, което ще се ползва и от общините Симитли, Бобошево, Кочериново и Рила.

Дотогава петте общини ще возят боклука до новоизграденото депо край разложкото село Баня и ще плащат по 70 лева за депониране на 1 тон отпадъци.

Годишно Благоевград и останалите общини генерират 38 000 тона смет.

Депото в момента се ползва от общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда. От първия ден на следващата година обаче ще приема отпадъците от още 5 общини.

До това се стига, след като преди дни стана ясно, че до 31 декември община Благоевград е длъжна да закрие сегашното депо за битови отпадъци край село Бучино и да преустанови използването му. Вече няколко години върви процедурата за изграждането на ново Регионално депо на същото място. Заради обжалване на ОВОС от страна на екологични организации реализацията се забави с почти две години. Вече има избран изпълнител на новото депо. 

Добавени коментари

Честито публикува:
18 Ноември 2017 | 14:07
Честито на Банялий
Xaxa публикува:
18 Ноември 2017 | 13:01
На ви сега еко-спа сметище, тази година боклука от Якоруда до Бобошево, догодина и от София

Добавете Вашия коментар

TOP