Ден след Благовещение мотористите превземат София

26 Март 2016 | 07:57
0 коментара
Общество
Ден след Благовещение мотористите превземат София

Ден след Благовещение мотористите превземат София. По традиция откриването на Мотосезона става в първия почивен ден след настъпването на астрономическата пролет. Тази година пролетта настъпи на 20 март.

Площадът пред храм "Св. Александър Невски" ще зареве мощно още от 9.30 часа сутринта, когато мотористите се събират. В 10 часа ще бъде даден старт на новия Мотосезон. И тази година призивът е "Внимание и толерантност на пътя". Целта на инициативата е да се обърне внимание на всички участници в движението по пътищата, че това е отговорност към най-ценното – живото и здравето. Традиционно мотористите ще се съберат на площада пред храм-паметника "Александър Невски" в столицата, където ще има освещаване на машините. След като площадът бъде огласен от рев на мотори, ездачите на две колела ще се отправят към квартал "Бояна", където ще покажат майсторство в карането, ще има гонки с автомобили, състезания и много музика.

Във връзка с откриването на Мотосезона от 7.00 до 12.00 часа на 26.03.2016 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на участниците в мото шествието както следва: на пл. „Св. Ал. Невски”; на ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”.

От 11.00 до 19.00 часа на 26 март 2016 г. се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на Околовръстен път между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей. Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва:

От 09.00 до 12.00 часа на 26.03.2016 г. по: ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”; ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”; От 11.30 до 18.00 часа на 26.03.2016 г. по южното пътно платно на „Околовръстен път” между ул. „Ал. С.Пушкин” и пътен възел „Бояна”.

От 11.30 до 18.00 часа на 26.03.2016 г. „Център за градска мобилност” ЕАД ще промени частично маршрутите на автобусни линии №№ 63 и 111, както следва: № 63 – от бул. „Бр. Бъкстон” /посока Бояна/ надясно по Околовръстен път, наляво по ул. „Ал. С. Пушкин” и по маршрута си, в обратна посока маршрута не се променя. № 111 – от бул. „Никола Петков” (посока ж.к. „Младост”) по бул. „Ал. С. Пушкин”, ул. „Даскал Ст. Попандреев”, „Околовръстен път” и по маршрута си, в обратна посока маршрута не се променя.

В променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP