Ден на земята в археологическия музей на Сандански

18 Април 2018 | 11:20
0 коментара
Култура

Археологически музей Сандански в партньорство с Национален парк „Пирин“ и Сдружение „Млад планинар“, ви канят на ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА на 19.04.2018г. /четвъртък/.

Официалното откриване ще бъде в 10:00 ч. в Археологически музей Сандански.

Денят на земята ще бъде отбелязан с редица инициативи. Празнично-образователната програма ще започне от 10.00ч. с  ,,Детска работилница“, която ще бъде разположена в Раннохристиянски комплекс. На кръгъл час ще се прожектират кратки филм в залата на Археологически музей – Сандански от представител на НП „Пирин“.

Международният ден на земята се чества на 22 април от над половин милиард души. Насочен е към действия за опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

България е първата страна в света, която чества този празник през 1930г. Тогавашният министър на земеделието и държавните имоти Григор Гьоров казва:

„ От моите 365 дни в Министерството на земеделието, честването на земята бе моят Велик ден. Направих този почин с вярата, че той ще остане завинаги. Дано никога – во век и веков – българите не се отказват от деня на Земята. Денят на Земята би трябвало да се зачита като един от най-светлите дни . Това е ден на благодарност към майката Земя и провидението, това е ден на обща равносметка и начало на новия земеделски труд“.

Добавете Вашия коментар

TOP