Ден на отворените врати в Районен съд-Разлог

12 Април 2018 | 18:22
0 коментара
Общество

На 13 април в Районен съд-Разлог ще се проведе традиционната инициатива „Ден на отворените врати”.

Инициативата е повод 16 април – Денят на конституцията, юриста и съдебния служител.

От 10:00 до 15:00 часа гражданите ще могат да посетят Съдебната палата и да се запознаят с отблизо с дейността на съда, да посетят административните служби и съдебните зали, в които се провеждат съдебни заседания по граждански или наказателен процес. Ще се организира публично разпределение на съдебните дела в присъствието на граждани и журналисти.

В рамките на мероприятието, председателят на разложкия съд ще проведе среща с ученици от осми клас от Средно училище „ Братя Каназиреви”, с основна цел превенция, запознаване с работата на правораздавателните органи, права, задължения и отговорности на малолетни и непълнолетни лица съгласно действащата нормативна база.

Учениците ще бъдат запознати с дейността на съда, като правораздавателен орган, с работата на магистратите, правната регламентация на материята за наказателната отговорност на непълнолетните и особените процесуални правила за нейното реализиране с основен акцент Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Добавете Вашия коментар

TOP