Ден на отворените врати, организиран от СБА се провежда днес в Благоевград

15 Юли 2017 | 15:25
0 коментара
Общество

В 10 часа тази сутрин в Съюза на българските автомобилисти в Благоевград започна Ден на отворените врати, в рамките на който се извършват безплатни прегледи на лични автомобили.

Авто-прегледите се извършват днес от 10 до 16 часа на бул. „Свети Димитър Солунски“ 85, след всеки от тях водачът получава разпечатка с констатираните от специалистите дефекти по ходовата част, които трябва да се отремонтират.

Всички присъстващи имат възможност да се възползват от редица напълно безплатни услуги като: преглед на ходова част, компютърна диагностика, проверка и безплатен реглаж на фарове, съвети за безопасно шофиране, безплатен тест-драйв на Skoda Kodiaq. Събитието е част от кампания на Международната автомобилна федерация FIA и СБА за пътна безопасност и спасяване на 3500 живота годишно – 3500 Lives.

Специален участник в Деня на безплатни услуги в Благоевград е Шкода България, като от компанията ще предоставят новата Skoda Kodiaq за безплатен тест-драйв. В рамките на кампанията от Съюза на автомобилистите представиха и статистика за пътно-транспортните произшествия през миналата година

. През 2016 година в Пловдив са станали най-много тежки катастрофи с жертв и на глава от населението. Това показва продължаващия анализ на Съюза на българските автомобилисти за рисковете и факторите, които водят до трагични случаи на българските пътища.

През изминалата година в Европейската столица на културата – Пловдив, са регистрирани 1049 тежки пътнотранспортни произшествия със 73-ма загинали. Сред основните причини за катастрофите са шофирането с несъобразена скорост, неподаването на сигнализация, извършването на непозволени маневри и отнема нето на предимство. Друг проблем, който все по-често се оказва причина за трагични случаи, е шофирането в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества. Средно всяка десета катастрофа в България е довела до смъртен случай, като общо в страната са регистрирани 7404 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души, а ранените за близо 10 000 души.

В София се отчита спад на произшествията и загиналите в катастрофи. За 2015 броят им е бил 63-ма души, а през 2016 – 42-ма. София и Силистра са и единствените два града, в които няма загинал пешеходец. Във връзка с черната статистика Съюзът на българските автомобилисти се включи в кампанията на Международната автомобилна федерация FIA “3500 ЖИВОТА“ заедно с още 245 автомобилни клуба от целия свят.

Основната цел на кампанията е да се обърне повече внимание на пътната безопасност. Като част от кампанията Съюзът на българските автомобилисти организира Дни на безплатните услуги в своите клонове в страната. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP