Ден 83: Яйца, домати и цинкови кофи са чудесно начало

29 Септември 2020 | 21:37
0 коментара
Общество

На 83-я ден от антиправителствените протести недоволните граждани отново се събраха в триъгълника на властта – между Министерския съвет, Президентството и бившия Партиен дом.

Исканията на протестиращите остават без промяна 83 дни – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет, честни избори. Протестът протича спокойно, хората скандират „Оставка” и „Мутри, вън”.

Готвим се за следващото народно въстание, каза от трибуната на протеста адв. Николай Хаджигенов. Хората разбраха най-накрая защо са ни яйцата. Народната любов има различни измерения. Яйца, домати и цинкови кофи са едно чудесно начало, нали така, госпожо Караянчева, заяви още Хаджигенов.

Протестиращите поискаха и оставката на Валери Симеонов, който днес се изказа, че протестиращите са мафия, вандали и че били тук, за да им клатят стабилността.

Днес „Отровното трио” – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян изпратиха имейл до всеки един от общо 705 евродепутати. В него се съдържат публични изявления на действащия министър на икономиката Лъчезар Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. В първото ясно се констатират корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради COVID-19, а във второто се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с такива, за да бъде продължено финансирането за България.

“Сметнахме за почтено да дадем възможност на депутатите в Европейския парламент да се запознаят с корупционните практики в правителството на Борисов достатъчно време преди дебата, без да смятаме посочените примери за изчерпателни в мафиотизираната действителност на страната”, заявяват от “Отровното трио”.

През деня ДПС дадоха брифинг, на който заявиха, че организаторите на протеста до вчера са били клакьори на ГЕРБ, както и че протестиращите си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника. Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие – протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи, каза Карадайъ днес, а от „триото” му отговориха, че огромна част от писмата, съобщенията и становищата на протестиращите в страната, Европа, САЩ, Канада и Австралия, не припознават ДПС като опозиционна партия. „За нас също е трудно да си обясним, как опозиционна партия подкрепя управляващите по различни въпроси в комисиите и пленарната зала на парламента или осигурява кворум, който дава възможност на мнозинството да приеме необходимите на властта законови регулации”, посочват от „Отровното трио” във връзка с изявлението на Мустафа Карадайъ. Изненадани сме, че само ръководството на ДПС, въпреки масираното присъствие на медии, не е разбрало, че протестът пред централата на ДПС бе обявен като „посещение на политическия дом на депутата Делян Пеевски“. За нас е странно, че едно погрешка полетяло яйце към трибагреника, за което беше поднесено извинение, води до изводите, че протестът „няма идеи, липсва визия и перспектива“. Надявам се, че ДПС „като национално отговорна партия“, ще предпочете политическите, демократичните и граждански интереси пред корпоративните, олигархични и задкулисни желания на определени нейни членове, заявяват от Отровното трио. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP