Ден 28: Буря, палатки, сблъсъци

05 август 2020 | 22:49
1 коментара
Ден 28: Буря, палатки, сблъсъци

На 28-я ден от антиправителствените протести палатковите лагери в София остават. Движението в центъра на столицата остава блокирано на три ключови места – при Орлов мост, на кръстовището при Софийския университет и на кръстовището при бул. “Цар Освободител”.

Исканията на протестиращите остават непроменени: оставка на кабинета, на главния прокурор и провеждането на предсрочни избори.

В късния следобед лятна буря отнесе част от палатковия лагер на майките от “Системата ни убива” пред Софийския университет, но за минути лагерът беше възстановен. Майките се заканиха да пренощуват в микробуса си.

Виктория е от палатковия лагер при Софийския университет. „Днес времето беше лошо и имахме едни шатри, които излетяха и малко палатките се… и те излетяха всъщност, даже една се беше качила горе на жиците. Обаче както виждате всичко вече е нормално, имаме си нови шатри и сега ще си направим лагера още по-хубав, отколкото беше”, каза младата жена.

"Днес следобед заваля дъжда, задуха вятър, имахме около час, може би малко повече валя постоянно, и малко ни поразвали лагера”, разказа Венелин от лагера, който е на Орлов мост. Той посочи, че възстановяват палатките си. “Мисля, че ще се справим бързо, достатъчно хора има, ще възстановим нещата, и продължаваме до постигане на нашите цели”, посочи мъжът.

Протестиращите заявиха, че не приемат варианта премиерът Бойко Борисов да се оттегли, а правителството и Народното събрание да продължат да работят.

Протестите продължават и в страната, вчера недоволните от управлението в Русе блокираха възлово кръстовище. В продължение на час те периодично спираха за кратко движението по бул. „Христо Ботев”, в района на бившия завод за печатни платки. Във Варна трети ден остава блокирано от палатков лагер кръстовището до сградата на общината./БГНЕС


Аз съм бурята! публикува:
06 август 2020 | 08:14
Аз съм бурята, аз преминах през събора на комунетата и ги отнесах в полетата на забравата! Комуняги и дебилчета! Да ви имам и катуна селски да ви имам! Юмручето, дебилите и комунетата - ВЪН! ВЪН! ВЪН! Истинският демократ няма как да подкрепи протест, чието лице е Маяма, Юмручето и Чери! А който ги подкрпя за мен е мръсно леке и долно комуне! Бай бай, мръсници!

Добавете Вашия коментар!