Ден 22-ри: Протестиращи простряха “мръсните дрехи на Борисов”

30 Юли 2020 | 20:17
0 коментара
Общество

22-ият ден на антиправителствени протести в столицата започна с „We will rock you” на вечните Queen, ключовият Орлов мост продължава да е затворен вече повече от 20 часа.

Днес протестиращи опънаха “мръсните дрехи на простора”, с което показват премиера Бойко Борисов в истории, обещания и собствени думи.

Инициативата е на Национален младежки клуб към ДСБ и те казват, че се опитват да представят Борисов такъв, какъвто е бил в различните фази от кариерата си. В статии, интервюта, изказвания, приятни и неприятни случки. Преглед на печата за последните 23 години. „Изкарването на мръсните дрехи на простора е неминуемо, особено ако искаме някога да имаме чисто бъдеще. И ако искаме да имаме политическа класа, която да носи отговорност – не само пред избирателите, но и пред своите собствени думи, изричани през годините. Повечето изречения в тази изложба са съобщителни, но зад тях прозират огромни въпроси. Въпроси, които поне в тази медийна среда няма кой да зададе. Затова ще го направим ние”, казаха инициаторите.

Викове „оставка” се чуват на обичайното място – “триъгълника на властта” в центъра на София. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството, оставка лично на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

Днешната жега забави повечето хора, които започнаха да набират численост една минути преди 20.00 часа.

В същото време обаче ключовият Орлов мост остава затворен повече от 20 часа. протестиращите там опънаха палатки, а по-рано изписаха с прясно окосена трева думата оставка и заявиха, че ще седят под сянката на орлите докато не се изпълнят исканията им. Недоволните дори бяха организирали ротация на блокадата, като при палатките идваха нови хора, а други си тръгваха и после пак се връщаха с нови сили.

Пропуска се единствено преминаването на линейки.

Недоволството протича мирно. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP