Делян Добрев: Знае се, че Българска банка за развитие не е финансирала сделката с ЧЕЗ, Нинова лъже

25 Февруари 2018 | 16:54
4 коментара
Политика

Знае се, че Българска банка за развитие /ББР/ не е финансирала сделката с ЧЕЗ, Нинова лъже .Това заяви Делян Добрев, депутат от ГЕРБ, на извънреден брифинг в централата на партията по повод твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова от днес пред медиите.

Нещо, което ни възмути е една лъжа - ББР по някакъв начин щяла да финансира сделката с ЧЕЗ, продължи той. Това не е вярно, тази банка не участва в сделката за ЧЕЗ и това е публикувано на 15 февруари т.г. в една електронна медия. Няма как лидерът на БСП да не е знаела тази информация, смята той. Днес се наложи ББР отново на своята страница да публикува съобщение по случая. За нас е необяснимо защо се пускат такива плоски лъжи, каза Добрев. Разтревожи ни тезата на Нинова, че институциите в България трябва да се подчиняват на изпълнителната власт, коментира той. Питаме се, когато Нинова е била зам.министър използвала ли е институциите за определени цели. Защото тя каза, че институциите в България ги знаем и те ще направят това, което смята премиерът.Скандално е това нейно твърдение и е обида за самите институции, отбеляза Добрев. Тревожи ни това и вярваме в институциите като във времето сме се стремили да ги направим независими, посочи той и даде пример с КЕВР, където ГЕРБ има само двама представители, а никоя друга партия няма мнозинство.

Силно сме притеснени от това, че БСП не изпълнява ролята си на опозиция, заяви и бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Според него Гинка ще обясни откъде идват парите за ЧЕЗ, когато Корнелия Ненова обясни откъде идват парите за приватизацията, в която е участвала. Според него тя не е дори за нивото на зам.-министър, а партията, ръководена от нея, се превръща в инкубатор на клюки. Ако си уволнен за съмнения с корупция , ако преди това си участвал в бандитската приватизация, както те самите я определят, а днес се превръщаш в човек, който генерира само лъжи и фалшиви новини, то тогава ти вредиш на статута на опозицията. Това поведение на лидера на опозицията има силно болестотворен характер и започва да се проявява и при българския президент. Вероятно те са нереализирани репортери, смята Тодоров.

Ние казахме, че е чудовищно, политическо отровителство да се твърди, че премиерът стои зад сделката с ЧЕЗ, подчерта бившият депутат в отговор на въпрос на медия. Червената партия все повече придобива жълти черти, добави той./БГНЕС

 

Добавени коментари

#КОЙ публикува:
27 Февруари 2018 | 09:13
Тоя лъже,оня лъже - само наш Делянчо истини хортува!
#КОЙ публикува:
27 Февруари 2018 | 09:11
Тоя лъже,оня лъже - само наш Делянчо истини хортува!
Нинова публикува:
26 Февруари 2018 | 12:15
Делян Добрев никога не ЛЪЖЕ!
Делян Добрев публикува:
25 Февруари 2018 | 17:58
Аз съм новият министър на енергетиката!

Добавете Вашия коментар

TOP