Децата от Симитли отбелязаха Световния ден на Земята- 22 април

22 Април 2017 | 14:27
0 коментара
Любопитно

Децата от Симитли отбелязаха  Световния ден на Земята- 22 април. Събитието бе подготвено от екипа на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и община Симитли. В градския парк в Симитли десетки деца заявиха „Земята днес е в нашите ръце и само ние можем да я спасим“. Учениците прекараха невероятен образователно-забавен следобед сред зелените площи на парка и научиха много нови факти в нетрадиционна обстановка. Пренесоха се в различна цветна атмосфера и показаха своя приключенски дух  сред природата.

Специални гости на събитието, подготвено за учениците от среден курс, бяха директорът на Басейнова дирекция Вангелия Иванова и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов. Децата бяха приветствани от Вангелия Иванова, като тя самата им разказа историята на Световния ден на Земята и как и от кога се чества той у нас.  Следобедното забавление започна с музикална програма от мажоретния състав към СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли и хор „Пламъче“ към гимназията. Песни, посветени на планетата Земя и стихове прозвучаха в парка и бяха предвестник на веселите игри и забавления.

Всички участници в програмата получиха награди книги, а училището получи специален подарък  фотоапарат, с който да заснема всички приятни мигове на своите ученици.  Игрите, които раздвижиха децата в студения следобед,  ги плениха с откривателския си характер. Разделени на 5 отбора с наименования „Наводнение“, „Суша“, „Пожар“, „Свлачище“ и  „Буря“- природните стихии, които трябваше да завладеят градския парк и да открият съкровищата, скрити из цялата му площ. По пътя на съкровището всеки отбор отговаряше на гатанки и решаваше логически задачи.

Участниците разполагаха с 30 минути, най- бързият спечели голямата награда като достигна целта си точно за 5 минути. Много смях и глъчка се разнесе из парка, а децата отговаряха на всички поставени задачи. Победители в играта станаха отбор „Наводнение“, които първи разгадаха своите загадки.

За положените усилия младите изследователи получиха топки, бадминтон, комплекти за тенис на маса и други големи награди.

След награждаването в импровизирани контейнери децата събраха всички отпадъци по пътя си и показаха, че знаят да събират разделно боклука. Специален филм беше прожектиран на учениците, от който научиха  много факти за това кой и с какво атакува озоновия слой. Накрая всички заедно засадиха няколко дървета в парка и обогатиха флората му. Така те смело заявиха, че ще помогнат активно в борбата с изменението на климата.

Добавете Вашия коментар

TOP