Децата от Център за личностно и творческо развитие с отлично представяне на Годишен концерт под наслов „Заедно в изкуството“

13 Юни 2018 | 17:31
0 коментара
Култура

Годишен концерт  в зала „Яворов“ представиха възпитаниците от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград пред своите семейства и приятели. Талантливите деца на Благоевград показаха всичко усвоено и научено през учебната година в школите на Центъра.

Официално начало на концерта постави заместник-кметът на Община Благоевград Христина Шопова, която поздрави децата от името на кмета д-р Атанас Камбитов и от свое име за отличната работа през целия учебен период.

„Идеята на Центъра е да предлага много и различни възможности за децата на Благоевград. Всеки може да открие себе си, запознавайки се с дейностите в различни школи.  Самите ние, които сме израснали в този град,  помним квартал „Вароша“. Помним колко събития се случваха. Човек трябва да опита много неща, за да може да открие себе си, да развие своя талант, под ръководството  на едни прекрасни преподаватели. Целенасочено работим в посока усъвършенстване и развиване  талантите  на Благоевград , а смея да твърдя, че  Благоевград може да се гордее с най-талантливите, най-креативните  и най-умните деца. Поздравявам целия екип,  преподавателите, които работят в този Център, с толкова много любов. Знаете, че ЦЛТРДБ бе създаден, в такава форма, преди около година и половина. Доказахме, че  когато човек има опита, мъдростта, желанието, като тези изключителни експерти успехът не закъснява. Благодаря и на родителите за подкрепата, затова че насърчават децата си  да бъдат в този Център. Сигурна съм, че  няма по-голяма награда  от това да видиш децата реализирани и усъвършенствани“ каза Христина Шопова в импровизираното радио студио на Кръжока по журналистика към ЦЛТРБ и поясни, че и тя е работила в радио студио и е участвала в различни кръжоци.

За първи път жителите и гостите на Благоевград имаха възможност да видят на сцената, както децата така и  самите преподаватели и ръководители. На сцената се редуваха  изпълнения на пиано, цигулка, тамбури. Изкуството на учениците от школата по стъклопис, батик, керамика и приложно изкуство  допълниха цялостната атмосфера.

В края на програмата зам.-кметът Христина Шопова връчи благодарствени грамоти на възпитаници от различните школи към ЦЛТРБ, а Директорът на Центъра отправи своята благодарност към кмета и ръководството на Община Благоевград за подкрепата и възможността да се развиват децата в уютна и конструктивна атмосфера.

Годишният концерт се превърна в традиционен и се организира в края на всяка учебна година, като в него взимат участие всички школи и състави от Центъра.

 В последната година ЦЛТРДБ разкри нови школи. За кратко време от своето създаване те се подготвиха за своето представяне в „Заедно в изкуството”, концерт, който се превърна в празник за възпитаници, преподаватели, родители и зрители.

Добавете Вашия коментар

TOP