Деца зъзнат от студ в плувния басейн на 8 СОУ в Благоевград, родители: "Къде е минералната вода"?

26 Юни 2019 | 15:14
7 коментара
Общество

Плувният басейн в Осмо СОУ “Арсени Костенцев” в Благоевград е без минерална вода и отопление, въпреки многобройните обещания от страна на общинското ръководство в града, че такава ще има. 

Съоръжението, в което десетки деца на града тренират или просто ходят да плувата за развлечение в него буквално зъзнат от студ, тренирайки във вода с температура не повече от 20 градуса.

Затова сигнализира в Pirinsko.com един от най-изявените спортни ръководители в Благоевград-треньорът по Бокс, Илия Илиев.

Възмутен до дъното на душата си от случващото се, той изригна и с гневен пост във фейсбук, където написа:

„Докато един собственик на хотел Езерец в Благоевград бездушно и нагло се хвали и рекламира на всякъде че имал басейн със 100% минерална вода, плувният басейн в Осмо СОУ “Арсени Костенцев” в Благоевград е без такава.
В самият басейн лъжат че водата била 27 градуса,за да няма отлив, но аз съм ходил на басейна и зная, че ме втриса от студ като вляза вътре. Като общественик и гражданин на моя любим и роден Благоевград се чувствам длъжен да коментирам една дълбока несправедливост, която разлага основите на обществото ни,а именно социалното неравенство.Свидетел съм на това как целият ни град беше разкопан, за да се прекара минерална вода за плувния басейн в квартал Еленово. В крайна сметка всички ние данъкоплатците платихме и изтърпяхме неволите в името на благородна кауза, но видяхме, че минералната вода отиде не по предназначение. Тя отиде в частния хотел Езерец, собственост на общинския съветник  Румен Калайджиев. Към настоящият момент в плувният басейн предназначен за децата на града ни няма нито отопление, нито минерална вода по душовете, нито в басейна както ни обещаха. Напротив имаме единствено минерална вода в хотел Езерец, което вдига звездите му и води до полза единствено в частен интерес за собственика Румен Калайджиев. Той разбира се си носи най-новите костюми и го раздава на бизнесмен, но сметката плащаме всички ние работещите бедни граждани на Благоевград. Питам до кога, ще си мълчим????Считам, че главният виновник за това да няма минерална вода в плувния басейн е факта, че лицето Калайджиев ползва целият наличен ресурс за частния си хотел Езерец”, конкретизира Илия Илиев.

Благоевградчани също са потресени от факта, че в басейна в 8 СОУ няма минерална вода, въпреки обещанията на общинското ръководство от преди време, че в съоръжението такава ще има.

„Около тръбите, които се прекараха от Владишкото до комплекс „Езерец“ и до плувния басейн „Пирин“ преди време се вдигна доста шум”, припомнят граждание в Благоевград. „Управляващите ни уверяваха, че много малка част от водата ще отива до „Езерец“, а в по-голямата си част ще е за общинския плувен басейн. Е, къде е тогава минералната вода”?, питат хората.

Pirinsko.com потърси за коментар по наболялата за благоевградчани тема представител на пресцентъра на община Благоевград, но за съжаление не успяхме да се свържем с тях. 

Басейнът е с олимпийски размери 50X25, и е трети по рода си такъв в цялата страна. Съоръжението се използва безплатно от плувните клубове в общината, а за посетители ще има билет със символична цена. Управител на плувния басейн е основателят на ПК „Пирин“ Валентина Атанасова.

В него се провеждат държавни първенства, международни състезания.Басейнът е част от новоизградения мултифункционален спортен комплекс, намиращ се в двора на VIII СОУ „Арсени Костенцев“.

Добавени коментари

И публикува:
03 Март 2020 | 16:25
Басейнът е златна мина за атанасова
shtagi публикува:
26 Юни 2019 | 17:03
Забравих нещо. Правилното е " Акъл море глава шамандура" боксьоре.
shtagi публикува:
26 Юни 2019 | 16:47
Найстина си Тъп Боксьор, въобще чете ли статията "преди години общината обеща да осигури минерална вода", евентуално за разреждане на другата вода и постигане на нужните градуси. Водата на Олимпийските игри е 25-26 градуса. С твойте 23 градуса при положение, че хората плуват и за разтоварване от ежедневието си доста, доста плосък.
Водна топка публикува:
26 Юни 2019 | 16:06
Оффффф, и аз съм боксьор, но май съм по-умен от един общественик дето се пише за такъв и не може и гащите да си върже. Та, на темата, минералната вода е за подгряване на обикновената в басейна, а не е за плуване! В минерална вода не се плува, само ако си на СПА се плицикаш в нея. Ама нали са все разбирачи......
Тъп боксьор публикува:
26 Юни 2019 | 16:02
Както онзи с поста, така и собственикът на сайта са с еднакво гладки мозъци. Водата в басейна не може да бъде минерална, тя е за затопляне само. Ако някои си направят труда ще видят, че за тренировки и състезания водата не трябва да надвишава 23 градуса, при това в определени случаи. Няма да им ги разяснявам. То не е глава, то не е шамандура
shtagi публикува:
26 Юни 2019 | 15:46
До Ели, става въпрос за басейн с показатели за професионален спорт не за някое мини басейнче по хотелите за плануване.
Ели публикува:
26 Юни 2019 | 15:23
Водете ги, тогава, в тея басейни, дето направиха Злата, Балито, художника. Ей, неблагодареннарод

Добавете Вашия коментар

TOP