Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“

08 ноември 2018 | 12:09
0 коментара
Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“

Децата от подготвителните групи на ДГ №6 „Щастливо детство“ се включиха в дейностите по реализирането на  проект „Обичам природата и аз участвам- 2018 година“ на Министерството на околната среда . 

Те бяха подкрепени и от своите родители.

В дейността на проекта екипът изработи прекрасни пана и колажи от природни материали.  Всички творби са подредени в изложба във фоайето на ДГ „Щастливо детство“.

Децата засадиха и цветя и дървета в двора на детската градина, като с помощта на техните родители създадоха  еко градина с разнообразни планински видове, които малчуганите изучават в заниманията си по природен свят.

Финал на проектните дейности постави тържество, организирано от преподавателите на учебното заведение. В празничната програма, се включиха възпитаниците от подготвителните групи на ДГ №6, които разказаха как трябва да пазим нашите красиви гори и паркове от замърсяване и пожари и РИМ- Благоевград, които  представиха презентации по екология.

Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“  снимка 1Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“  снимка 2Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“  снимка 3Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“  снимка 4

Добавете Вашия коментар!