Деца ще рисуват прилепи в Международната нощ на прилепите

05 Септември 2018 | 10:16
0 коментара
Култура

На 26 септември за четвърта поредна година в Благоевград Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Фондация „Биоразнообразие“ ще отбележи Международната нощ на прилепите, съобщиха от музея. 

По този повод Регионален исторически музей – Благоевград обявява конкурс за детска рисунка на тема „Прилепите – наши приятели“. Могат да участват деца и младежи от 4 до 18 години. Организаторите посочват, че няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване.

Своите рисунки участниците могат да направят и на място, на 26 септември при провеждане на събитията за отбелязване Нощта на прилепите (в този случай материалите са осигурени от музея).Творбите се приемат в залите на РИМ – Благоевград до 29-ти септември.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 2 октомври при откриването на изложбата „Анималия“ в РИМ - Благоевград. Освен награди победителите ще получат възможността в рамките на един месец творбите им да станат част от гостуващата изложба на илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров, представяща биоразнообразието като научна илюстрация и малка пластика.

Добавете Вашия коментар

TOP