Деца се учат да помагат и да спасяват живот на лагер в Симитли

25 Юли 2018 | 10:00
0 коментара
Общество

Да помогнеш на човек и да спасиш живот. Това научиха в традиционния палатков лагер за деца в неравностойно положение, който се провежда в Симитли. Децата от лагера и деца от Симитли преминаха курса за оказване на долекарска помощ и курс по първа помощ.

Всички активно се включиха, като показаха как трябва да се прави сърдечен масаж и как да се погрижиш за човек в нужда. Децата от Симитли Радина и Беатрис също бяха смели и след краткия курс показаха какво са научили.

22-те деца от Кюстендил, Дупница и Рила вече няколко дни живеят на палатки в Симитли и прекарват едно незабравимо лято. Както миналата година, така и тази те са много активни в организираните курсове и забавления, подготвени от обучителите от БЧК. Обучението е с образователна цел и дава на всички основни умения в това как да помогнеш на човек и да спасиш нечий живот.

Превърналият се вече в традиционен палатков лагер за деца в неравностойно положение се провежда в Симитли по инициатива на Български червен кръст – Кюстендил за втора поредна година.

Добавете Вашия коментар

TOP