Деца, родители и учители заедно срещу насилието

28 Февруари 2018 | 16:36
0 коментара
Общество

Децата от Детска Градина село Долно Осеново и техните родители и учители казаха „Не на насилието“ чрез организирана среща- тренинг.
 
Старши учител Мартина Косова презентира на децата урок на тема: „Добро и лошо поведение“, а родителите запозна с лекция на тема: „Агресията в света на децата“.
 
Майките направиха „Емоционален портрет на своите деца“ и писаха „Кои три важни неща искат да предадат на своите деца“. Косова даде възможност на всяка майка да  направи тест, да влезе в ролята на учителя със  ситуацията „Да стъпиш в обувките на другия“. Бяха изслушани и коментирани казуси от ежедневието на децата в групата. Накрая всички заедно- деца, родители и учител изиграха с удоволствие играта „Топла прегръдка“.
 
На децата от подготвителна група бе представена информация под формата на презентация чрез нагледни материали. От какво възниква проблемът за агресията в децата, какво е поведението им, от какво се влияят и на кого подражават. Децата казаха „Не на насилието, да на приятелството“, за да покажем, че сме добри. Заедно с втора група  „Мики Маус“ изиграха драматизацията „Ограбеното зайче“.
 
И при най- малките от група „Елфчета“ в „Деня на не насилие“ госпожа Бежанска създаде подходяща атмосфера за проява на положителни детски емоции. Децата танцуваха на фона на любими детски песни и приложиха своята енергия в подходящи подвижни игри.
 
Отпечатвайки своите стъпки децата подкрепиха израза „Не на насилието“, а учителката ги запозна с правилни норми на поведение в детското общуване.

Добавете Вашия коментар

TOP