Давид Петров става съветник на мястото на Атанас Камбитов

07 Ноември 2019 | 17:51
0 коментара
Политика

Бившият кмет на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов се отказва от мястото си на общински съветник, негово място ще заеме Давид Петров.

Това става ясно от публикуването решение на страницата на Общинска избирателна комисия – Благоевград за oбявяване на избран за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ.

В комисията е постъпила молба от Атанас Станкев Камбитов, обявен за избран за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в общински съвет на община Благоевград, след произведените на 27 октомври 2019 г. избори, с която молба същият се обръща към ОИК с искането да бъде заличен от списъка с обявените за избрани за общински съветници в община Благоевград съгласно Решение 280-МИ от 29.10.2019г. на ОИК Благоевград.

Молбата е заведена с вх.№ 497 / 06.11.2019г. във входящия регистър на ОИК.

След като разгледа молбата, подадена от обявения за избран за общински съветник, и след като е направила справка чрез Информационно обслужване АД, относно подреждането на кандидатите от ПП ГЕРБ в листа А и листа Б на партията, ОИК е установила кой е следващият в листата на ПП ГЕРБ, който следва да бъде обявен за избран за общински съветник от листа Б, поради което на основание чл.87,ал.1,т.1 във връзка с чл. 453 и чл. 454 от Изборния кодекс, при спазване на законоустановения кворум Общинската избирателна комисия Благоевград е решила да заличи Атанас Станкев Камбитов от списъка с обявените за избрани за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ, с Решение N:280-МИ от 29.10.2019г. на ОИК Благоевград.

Неговото място в местния парламент ще заеме Давид Стоименов Петров, кандидатската листа на ПП ГЕРБ.

Настоящото решение подлежи на обжалване пред Административен съд- Благоевград на основание чл.459, ал.1 от Изборния кодекс.

Добавете Вашия коментар

TOP