Дарения в помощ на пострадалите от пожара в Пирин заляха Кресна

11 Септември 2017 | 10:45
0 коментара
Общество

Стотици Граждани, фирми, организации и общини се отзоваха на призива на община Кресна за подпомагане на пострадалите след големия пожар в Пирин.

Кметството ще качва на сайта си справка за получените предметни и парични дарения в Националната кампания, информираха от пресцентърът на крайпътната община.

Още на 31 август фирма е заявила готовност да се включи в кампанията с добороволен труд на нейните служители и финансова подкрепа. В същия ден от проф. Бистра Боева от УНСС са получени одеяла за пострадалите от пожара. На 5 септември Лора Ангелова от Самоков е изпратила дрехи.

На 7 септември жители на Хасково са изразили готовност да предоставят маси, столове и електрически печки за пострадалите. Доставката ще бъде извършена след осигуряване на транспорт. Славко Василев от Монтана е заявил готовност да дари 400 бали сено. Проблем е осигуряването на транспорт за доставката.

Община Кресна изказва специална благодарност към Районно мюфтийство - гр.Благоевград за дарените и вече доставени хранителни продукти – телешко месо, консерви и салам;


Фондация "Сан Марино-М" стартира в Пловдивско собствена кампания "Заедно с Кресна" в помощ на пострадалите от пожара. До 7 септември по обявената банкова сметка на кампанията са постъпили три парични дарения. На 5 септември Вера Гюрганчева е превела 50 лева, а Владимир Харизанов - 100 лева. 100 лева е дал и Ангел Вълчев на 7 септември.

Добавете Вашия коментар

TOP