Данъчни взеха на мушка управител на фирма в Благоевград, предават го на съд за укриване на данъци

03 Юли 2018 | 16:49
0 коментара
Криминално

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу С.В. – собственик и управител на търговско дружество, А.М. – консултант-счетоводител и Р.С., упълномощена с представителни функции пред органите на приходите, за извършено от тях данъчно престъпление.

С.В. избегнал установяване и плащане на данъчни задължения за неговата фирма със седалище в гр. Благоевград, като неправомерно приспаднал неследващ му се данъчен кредит в особено големи размери – 90 603,80 лева данък добавена стойност.

Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с обвиняемите Р.С. и А.М., които потвърдили неистина относно размера на данъчната основа на извършените доставки, при водене на счетоводството и при представяне на информация пред ТД – НАП, офис – Благоевград.

Те използвали документи с невярно съдържание – дневници за покупки, в които отразили данъчни фактури по несъществуващи сделки (доставки) и такива със завишени стойности на данъчната основа, в сравнение с действителните. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Добавете Вашия коментар

TOP