Даниела Савеклиева: За пореден път БСП разпространяват фалшиви новини и правят опити да манипулират общественото мнение

13 Декември 2017 | 22:34
2 коментара
Политика

За пореден път БСП разпространяват фалшиви новини и правят опити да манипулират общественото мнение. На нарочна пресконференция ръководството на БСП в Благоевград, изнесе невярна информация за масови уволнения на директори на учебни заведения в област Благоевград. Това публикува в социалната мрежа Даниела Савеклиева, Народен представител от ПП ГЕРБ в 1 МИР - Благоевград. 

На територията на областта функционират 124 държавни и общински училища и от всички тях за периода от 2015 г. досега дисциплинарно уволнени са само двама директори: Валери Смиленов, директор на ХІ ОУ „Христо Ботев“, гр. Благоевград, и Галина Адамова, директор на РПГ „Никола Стойчев“, гр. Разлог. Седем са директори на училища напуснали заеманите от тях длъжности – от тях четирима по взаимно съгласие, двама – по собствено желание, един - поради смяна на местоработата. 
Простата аритметика показва, че от 124-ма директори едва 9 са освободени от работа по различни причини. Факт, която е далеч от истината, която БСП се опита да внуши в обществото.
Във връзка с твърдението за неправомерно отстраняване от заеманата от Галина Адамова длъжност директор на РПГ „Никола Стойчев“ - Разлог, трябва да се отбележи, че от проверяващата комисия, която включва трима представители на МОН и двама експерти от РУО е представен доклад, който съдържа над 50 страници с констатирани пропуски, нередности и нарушения. Именно констатациите, а не политическите пристрастия са в основата на решението за прекратяване на трудовите правоотношения. В случая става въпрос за трудово- правен спор, който би следвало да се реши от независима инстанция.
Относно наличието в региона на 17 временно изпълняващи длъжността „директор“ на училища, тъй като след овакантяване на дадено работно място не може незабавно да се организира и проведе конкурс. Конкурсите се организират със съдействието и на МОН с цел уеднаквяване на процедурата за цялата страна. Необходимо да се отчете още, че плавния преход на въвеждане на новия Закон за предучилищното и училищното образование изискваше търсене на спокойствие в системата и необходимост от време за изграждане и формиране на умения и компетентности у кандидатите и разработване на обективни и безпристрастни критерии за оценяването им.
За сравнение в други области на страната (Стара Загора, Пловдив, Видин, Добрич, София и др.) броят на временно изпълняващите длъжността „директор“ на училища е далеч по-голям. Общият им брой за страната е над 500.
От месец ноември 2017 г. е стартирала процедура, свързана с организацията и провеждането на конкурси за длъжността „директор“ на училища, която ще се реализира в началото на 2018 година.

Добавени коментари

свой публикува:
14 Декември 2017 | 07:49
ДАНИ НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПДГОТВЕНА ЗА СЕТЕН ПЗТ КАДРОВАТА ТИ ПОЛИТИКА Е ПРЕД ПРОВАЛ ИМА ЛИ НЕЩО ОТ КОЕТО ДА НЕ РАЗБИРАЩ КОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ СЛЕД ЦВЕТАНОВ НА ХОРАТА ИМ ОМРЪЗНА ДА ТЕ ГЛЕДАТ КАК СЕ ПРЕВЗЕМАШ И ГИ МАНИПУЛИРАШ
Бай Данчо публикува:
14 Декември 2017 | 06:42
Алоуууууу........

Добавете Вашия коментар

TOP