Даниела Савеклиева, ПП ГЕРБ: Всички общини в Благоевградска област, без значение от партийната принадлежност на кметовете, ще получат финансиране от допълнителни средства в размер на над 10 млн. лв.

21 Декември 2018 | 06:53
6 коментара
Политика

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград в интервю за „Фокус“ във връзка с постановление на Министерски съвет за отпускане на допълнителни средства за 14-те общини в Област Благоевград.

Фокус: Г-жо Савеклиева, вчера стана ясно, че се отпускат допълнителни средства в размер на над 10 млн. лв. за общините в област Благоевград. За какво ѝ как ще бъдат разпределение те?

Даниела Савеклиева:  Средствата са отпуснати за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи и мостови съоръжения и други приоритетни обекти за 14-те общини в областта. По бюджета на община Банско са преведени 937 950 лв. за основен ремонт на съществуващо езеро, зелени площи, парково осветление и алейна мрежа около езерото в градския парк. Община Белица получава 850 000 лв. за проект „Обновяване на площади и паркови пространства в Белица и селата Бабяк, Горно Краище и Дагоново. С над 1 млн. лв.  ще се реконструират и ще се извършват текущи ремонти на улици в селата Брезница, Буково, Корница, Господинци, Борово и Лъжница в община Гоце Делчев. Община Сатовча получава 900 000 лв. за изграждане на външни водопроводи в селата Годешево и Туховища и за ремонт на улици. Над 1 млн. лв. получава община Гърмен, от тях 700 000 лв. ще се изразходват за рехабилитация на уличната мрежа в населените места на общината, 20 000 лв. са предвидени за изграждане на детска площадка в двора на СУ „Йордан Йовков” в село Осиково. 60 000 лв. са за подмяна на централния водопровод на село Скребатно. За реконструкция на моста над р. Канина между селата Огняново и Марчево от кабинета „Борисов 3” са осигурени 80 000 лв.158 000 лв. са отпуснати на днешното правителствено заседание за доизграждане на физкултурния салон в Обединено училище „Св. Климент Охридски” в село Дебрен. За община Хаджидимово са осигурени 400 000 лв. за благоустрояване на улици в селата Абланица, Беслен, Блатска и Теплен. По бюджета на община Якоруда са преведени 850 000 лв., като от тях 750 000 лв. са предвидени за пътя Конарско – Бел камен и 100 000 лв. за реконструкция на площад и градска градина. Община Петрич получава 1 млн. лв. за изграждане на социален комплекс за хора с увреждания. 1 млн. лв. са отпуснати на община Сандански за изграждане на пътна връзка за обект „Спортно-рекреационен център”. За ремонт на уличната мрежа в села на община Разлог са осигурени 600 000 лв. 1 млн. лв. получава община Симитли за ремонт на улици в съставните села на общината. В постановлението на Министерския съвет са предвидени 580 000 лв. за община Струмяни, с които да се изгради нов водопровод, мръсен канал и асфалтиране в село Микрево.

Фокус: Как бяха осигурени тези финанси?

Даниела Савеклиева: Допълнителните над 10 млн.лв., отпуснати за общините в Благоевградска област са осигурени от излишъка в държавния бюджет. Средствата са събрани благодарение на добрата работа, извършена от приходните агенции. За пореден път държавата показва, че се стреми да подпомага местната власт и малките населени места, които заради по-малките си бюджети имат нужда от допълнителни средства. Ще обърна внимание, че няма разделение на общините по партийна принадлежност на кметовете, които ги управляват. Напротив. Правителството е предвидило средства за всички общини в областта, така че те да стигнат до жителите ѝ на най-малките населени места. Във всички общини ще бъдат извършени належащи ремонти, които са изключително важни за населените места в област Благоевград.

Добавени коментари

СавеклЪЖиева публикува:
21 Декември 2018 | 16:22
Благодаря на всички кресничани, които ни подкрепиха на предишните избори. Очакваме ви и на следващите! ;)))
Кресналия публикува:
21 Декември 2018 | 16:06
Ами пари за Кресна, нямаааа! Нали уж без значение партийната принадлежност на кметовете!Нашия кмет и този на Гоце Делчев са единствените от Благоевградска област от БСП. Да, ама нали не влезнахме във мафиотската Ви БиК Асоциация и протестираме срещу некъдърното Ви и корумпирано управление, за Кресна пари няма! Защо?Нали тук живеят и други хора- от ГЕРБ, Партрииоти и др. политически партии. Защо лишавате тях от тези пари!? Да е жив и здрав, Кмета на Кресна, ще се справим и без вашето финансиране!
До Гошо Кресната публикува:
21 Декември 2018 | 16:03
И Кресна я има, не ревете, се интересувайте
Благовеста публикува:
21 Декември 2018 | 12:06
Това Ви е последния мандат г-жо Савеклиева и на В и К госпожата , господ не прощава ?
Бай Данчо публикува:
21 Декември 2018 | 10:26
КРЕСНА,и аз забелязах,че за община Кресна нема баничка за разлика други.Иначе си много прав като задаваш въпроса за местоположението на община Кресна,но на него няма да получиш отговор.Освен протестите,другата причина,поради която Кресна е извън борда е че,Кмета няма да върне половината от баничката към София! ГЕРБ=ГРОБ!
КРЕСНА публикува:
21 Декември 2018 | 08:55
А къде са парите за община Кресна? Или според Вас, г-жо Савеклиева, община Кресна не се намира в Благоевградска област?

Добавете Вашия коментар

TOP