Даниела Савеклиева: БСП си измислят проблеми в енергетиката и плашат с тях хората

25 Януари 2017 | 14:12
2 коментара
Политика
Даниела Савеклиева: БСП си измислят проблеми в енергетиката и плашат с тях хората

БСП за пореден път спекулират по темата енергетика и напразно се опитва да всява страх и напрежение сред българските граждани, че съществува риск в енергийната система. Това заяви народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева по повод измислените от социалистите проблеми в сектора.

„Правителството на Бойко Борисов винаги е действало последователно, а реформите в сектор „Енергетика” дадоха резултати”, коментира Савеклиева.

Тя подчерта, че най-яркото доказателство за успехите именно в този сектор са банковите извлечения на дружествата от БЕХ.

„Когато цифрите говорят, е добре дори от БСП да мълчат. А цифрите са следните: в края на 2014 г. наличностите в дружествата възлизаха на 404 млн. лв., след една година управление на ГЕРБ те вече са 833 млн. лв., а в края на 2016 г. в банковите сметки на дружествата от държавната енергетика има налични над 1 млрд. лв. При тази положителна тенденция не разбирам къде колегите от БСП съзират проблеми, неустойчивост и място за тревога”, каза още Савеклиева.

Според нея ясната стратегия, следвана от правителството, е довела до стабилност и до доверието на международните институции в българския енергиен сектор.

„Не е случаен фактът, че най-голямата международна рейтингова агенция Moody’s даде положителна оценка и присъди рейтинг с две степени по-висок от текущия на Българския енергиен холдинг. Този резултат е в следствие на проведените реформи в отрасъла”, уточни Даниела Савеклиева.

Като безпочвени тя определи и твърденията на БСП, че важните енергийни проекти в региона са заобиолили България. „БСП лъжат и по тази тема, както и за спрените еврофондове, за режим на тока, за липса на социални придобивки. Правителството на ГЕРБ работи изключително активно за реализацията на междусистемните газови връзки с нашите съседи. Затова стана възможен и първият интерконектор с Румъния. Работи се усилено и по газовата връзка с Гърция. Ще припомня, че през декември 2015 г. бе даден реален старт на проекта и се очаква междусистемната връзка да  бъде въведена в експлоатация през 2019 г. Подписахме и мемурандум със Сърбия за изграждане на газова връзка”, каза още народният представител от ГЕРБ.       

Според Савеклиева левицата тотално се объркала и в говоренето по темата „Белене”.  „Не е ясно в какво точно БСП ни обвинява – че спираме техния любим проект, или че харчим пари за него, чували сме и едното, и другото. Всъщност позицията на ГЕРБ за този  проект винаги е била ясна и категорична. Многократно сме заявявали, че ако централата трябва да се изгражда, ще я строи частен инвеститор, без държавни гаранции и при икономически обоснован проект. 

„Само експертите могат да кажат имаме ли нужда от още ядрена мощност, затова очакваме анализ от тях. След като БСП обрече държавата да плати огромни суми за „Белене”, правителството нямаше друг избор, освен да плати сметката, направена от БСП . Успех е, че се спестиха на българските данъкоплатци 90 млн. лв., които се трупаха от лихви”, коментира Даниела Савеклиева.  

Добавени коментари

123 публикува:
26 Януари 2017 | 08:56
Когато една барманка започне да говори за енергетика, работата отива на зле.Вашия буда раздаде следколедно милиони левове на кметовете, но това няма да Ви помогне при изборите. Вас хората вече не Ви искат. А ти вече никога няма да бъдеш деПУТатка, Не ставаш и Цецко иска нещо по-младо.
Да бе,да! публикува:
25 Януари 2017 | 19:01
Така беше до сега.Така ще бъде и занапред.Когато нещо не ви изнася-тотално отричате и съскате срещу всички други.Така е когато имаш власт и много,много пари!

Добавете Вашия коментар

TOP