Даниела Колева: Важни са не депутатските места, а каузите на "Евромайки"

17 Септември 2014 | 21:33
0 коментара
Политика

Скъпи Евромайки, мили дами, млади момичета,

 

Вече една година измина, откакто тръгнахме заедно по пътя, вярвайки в промяната и в потенциала на женската ни сила. Промяната в името на по-доброто бъдеще за нашите деца, за нас самите, за нашите семейства.

 

Аз оставам вярна на тази кауза, на нашата кауза, на каузата на майките в България, защото съм дълбоко убедена, че не "избираемото място" е важно, не "избирателните листи" са важни, не "евродепутатското място" е важно... важно е това, което ни обедини, а именно борбата на всяка българска майка да получава детски надбавки и то не в обидно ниски размери. Важно е децата ни да са здрави, а ако се разболеят да има пари за тяхното лечение и лекарства. Важно е да се раждат деца в България.

Важно е, когато се върнем вкъщи, да не говори за сметката за ток, а да сме спокойни и да си кажем нещо мило. Политическият модел на управление в България довел до тежката икономическа ситуация на българския народ, разби семейния климат, открадна усмивките, както нашите, така и на децата ни.

 

Нека кажем КРАЙ на това, всеки, който реши да тръгне по друг път да присвоява и злоупотребява със структурите на "Евромайки". Нека кажем на всяка една от нас, че тук користните цели не са добре дошли. Всички вие знаете как една година заедно градихме структурата си, хилядите пропътувани километри в цяла България, стотиците телефонни обаждания и разговори с децата ни, когато сме далече от къщи, всичките трудни и весели моменти, които изживяхме заедно. Те не са били напразни, защото ние продължаваме ЗАЕДНО НАПРЕД. Както ви обещах, вече имаме структура и в Брюксел, ще имаме такива и в други европейски страни, защото българските майки най-после се обединихме не само в България, но и в цяла Европа.

 

И на финала искам да споделя с вас това, че за мен политиката не е модно дефиле, на което да обличаш и събличаш дрехите на различни дизайнери /партии/, защото рано или късно ще се спънеш и ще паднеш от подиума.

 

С нетърпение очаквам да ви видя на 2-ри октомври в моя град Варна, където ще се проведе националният конгрес на "Евромайки".

 

Прегръщам ви,

Даниела Колева

Зам. председател "Евромайки"

Добавете Вашия коментар

TOP