Да запалиш искрата: Урок по родолюбие с Иван Кънчев в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли

17 Януари 2020 | 16:05
0 коментара
Култура

Двама родолюбци – ентусиасти, от сдружение „ Българска история“, посетиха СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли, за да проведат един по-различен урок по история, за да запалят децата ни с искрата на родолюбието, за да ни подсетят, че България притежава изключително минало, което трябва да се знае и популяризира.

По инициативата на учителя по История и цивилизация – Слави Арабаджийски, днес, познатият ни от Фермата 3 – Иван Кънчев и Мартин Стаматов, млади и дейни момчета, проведоха един интересен открит урок пред 7 „а“ клас в училището в Симитли.

С две изключително интересни видеа и дискусия, гостите на училището запознаха учениците първо с основни факти от владението на хан Крум, след което направиха скок и разказаха и показаха интересни факти за Балканската война.

На събитието присъстваха още: ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Метойдий“ - директорът на училището Таня Янкова, зам. директорът Йорданка Памуклийска и зам. директорът Борислав Дафков, както и учители.

Сдружение „Българска история“ e българска нестопанска организация.

Основна задача пред сдружение „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на уеб сайт, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало, издаване на книги с историческа тематика, списания, карти, календари и други образователни артикули.

„Българска история“ е основана през 2012 г. от Иван Кънчев и Марио Мишев – ученици в 9-та Френска езикова гимназия в София. Началото на организацията е поставено от едноименната страница в социалната мрежа Facebook, която към средата на 2018 г. наброява 340 000 последователи. Шест месеца по късно, през октомври 2012 г., се появява и уеб сайта „Българска история“, като с него идва и формалната регистрация на сдружението.

Добавете Вашия коментар

TOP