Да съхраним българското! Иван Карадимов от Благоевград се преобрази като Дельо хайдутин, взе си за невеста „Рада Госпожина”от с. Кулата

17 Октомври 2017 | 15:16
0 коментара
Хайлайф

Благоевградчанинът Иван Карадимов вдигна сватба за чудо и приказ в гоцеделчевското село Делчево.

С препасан пищов на кръста и ямурлук върху гърба си, младежът отиде до петричкото село Кулата за да вземе за невеста изгората си Десислава.

Старовремската сватба, която се състоя преди дни и бе направена по стар български обичай впечатли всички гости, които възторжено обявиха, че докато в страната има млади хора като Десислава и Иван, българското вечно ще живее.

Сватбеното тържество, което премина изцяло в духа на патриотизъм и българщина събра очите и на персонала в заведението в с. Делчево, които ахнаха  възхитени от идеята на младоженците.

Двамата влюбени пък разкриха, че идеята за нестандартната сватба била обща.

„От малка мечтаех, когато един ден се заженя да не бъда булка като другите с воал и скъпи рокли шити по модни агенции, а да се облека точно по начина, по който бях на сватбата си. Обожавам българската история, образите като Рада Госпожина, Райна Княгиня и прочие винаги са ме привличали. Исках по някакъв начин да се пренеса макар и за ден в обстановката на времето, в което те са живели. Радвам се, че Иван ме подкрепи и застана до мен, облечен като истински войвода – хайдутин”, казва Деси.

„Не случайно избрахме и мястото за тържеството, тук цари някакъв старинен дух и атмосферата чудесно се вписа в представите ни за истинска българска сватба”, категоричен бе пък Иван.

Добавете Вашия коментар

TOP