Да отворим сърцата си! ЮЗУ студенти с театрална постановка за събиране на средства за 22-годишната Неси!

28 Ноември 2017 | 14:17
0 коментара
Общество

22 – годишната Несвсе Арнауд от Гоце Делчев страда от детска церебрална парализа /ДЦП/.

Диагнозата й е поставена на 2 годишна възраст, когато постепенно се оформили контрактури на ставите на четирите крайника.

За голямо щастие обаче, тя е с напълно съхранен интелект.

От няколко години Неси, придружена от баща си, живее в Благоевград с една едничка цел – да завърши своето висше образование.

Тя е студентка 4-ти курс в ЮЗУ „Неофит Рилски“ със специалност - "Счетоводство и контрол", а многобройните и постижения на конкурси и конференции говорят за упоритостта й повече от всичко друго.

Въпреки заболяването, младата жена не се отказва от мечтите си, а именно – да завърши образованието си, след което да намери работа по специалността.

Близки до нея споделят, че бащата на момичето е най – верния и приятел и спътник в трудностите до момента, който не се отказва от рожбата си нито за миг.

По думите им, той я чака всеки ден с часове пред университета за да я прибере след лекции у дома.

10 000 лв.са необходими на Невсе, за да замине и се подложи на операция, която според лекарите ще е най-решаваща в живота й, защото след нея ще бъде вече здрава.

Сумата е непосилна за семейството на Невсе, което въпреки скромното си финансово положение, е похарчило досега много пари по лечението й.

След консултация със световно известния руски лекар,д-р Александър Назаркин се оказва,че тя има реалният шанс да ходи сама. Той насрочва операция на Неси по метода на миофибротомите, Това е иновативен метод ,създаден и практикуван вече 25 години от проф. Валерий Улзибат в Русия.

Д-р Назаркин е част от един от екипите на Института по клинична рехабилитология в Тула, РусияБаща й е неин социален асистент, майка й е болна от онкологично заболяване, взима пенсия по болест и е останала да живее в град Гоце Делчев.

Невсе има и сестра, две години по-малка от нея, която също учи в ЮЗУ“Неофит Рилски“. Майка й е болна от онкологично заболяване, взима пенсия по болест и живее в Гоце Делчев.

Мечтата на Неси е един ден да може да ходи сама до университета, до библиотеката или на разходка и преди няколко месеца лъчът надежда се появява!

С цел събиране необходимите средства за лечението на Невсе, в ЮЗУ „Неофит Рилски“ вече се проведе благотворителна театрална постановка, организирана от нейни състуденти.

На 8.12.2017 г. пък ще се проведе Благотворителен студентски празник в помощ на Неси Арнауд в УЦ „Бачиново“.

Празникът ще включва и Благотворителен базар, на който всеки от ще може да закупи някакъв коледен сувенир, картичка или сладки изкушения.

Освен това, в организацията е включен и Благотворителен търг, на който всички ще могат да наддават за ваучери в спа център, уикенди в спа хотел за двама, вечери и обеди в известни благоевградски ресторанти, таблети, торти и др.

Кувертът е на цена 30 лв.

Местата са ограничени, така че побързайте!

Срок за закупуване на куверти – 01.12.2017 г.

Да помогнем на Неси да сбъдне мечтата си! Финансово може да подкрепите момичето чрез:

Обединена българска банка

BG85UBBS80021050188240

Добавете Вашия коментар

TOP