Д-р Мазнейков: Предоставям безвъзмездно новата си болница с около 400 легла за Ковид-битката

09 Ноември 2020 | 12:45
0 коментара
Общество

"В събота пред нашата болница имаше десет линейки - хора плачещи, колеги, които се молеха, естествено, че на мен не ми издържа нервната система - започнах да плача, защото не мога да помогна на тези хора. Аз по принцип го бях решил да им предложим, да им дадем - ето нашата болница новата е 400 легла, нека да я вземат, но трябва да се оборудва", 

 

Това заяви д-р Христо Мазнейков, управител на частна болница, в "Денят започва" по БНТ. 

 

Трябва да се направят големи болници, да се направят COVID центрове, за да може да се лекуват пациентите на ниво. Много е важно да нямаме преливане на здрави към болни пациенти, подчерта той. 


Позицията му във фейсбук предизвика много реакции. В нея той изразява мнение как да бъде организирана здравната система в ситуацията на пандемия. 

Д-р Мазнейков разказа, че още в началото на годината е получил информация от английското министерство на здравеопазването за грешките, които са допуснали там, и още тогава е изпратил тази информация на здравния министър и на останалите институции. 

 

"Нищо не искам, давам им безвъзмездно болницата, стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския" категоричен беше доктор Мазнейков. 

 

Ето какво написа д-р Христо Мазнейков във Фейсбук

 

Уважаеми приятели !

Благодаря за огромната не виждана подкрепа.

Постът ми беше написан под стрес, емоция в която ние в МБАЛ "Света София" се чувствахме напълно безпомощни.

Пред болницата имаше линейки с болни хора и колеги, които се молеха за помощ да направим нещо и да помогнем, а ние не можехме.

 

Аз плачех и пишех.

Сега емоцията отмина , дойде време за анализ.

Предложението ни до медицинските институции , е отправено, но никой не е потърсил ръководството. Повтарям отново ние сме готови да предадем новата си болница с около 400 легла.

Ще осигурим и персонал колкото можем.

Но ще трябват още лекари и Медиц сестри да се направят графици.

По този начин ще спрем да заразяваме болници. Това е един от най-ефективните начини да се спре заразата.

Затова се обръщам към министър Ангелов , госпожа Жени Начева с която лично съм разговарял и съм предложил да вземат болницата.


Болниците имат смисъл само тогава когато изпълняват това за което са построени. Дано да успеем. Обадиха ми се десетки колеги за помощ но нито един представител на ръководството на МЗ.

Успех на всички и се пазете!Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP