Д-р Гергана Петрова от Разлог се дипломира със Златен Хипократ

17 Декември 2019 | 10:34
0 коментара
Култура

Младата лекарка д-р Гергана Петрова завърши със „Златен Хипократ“ и пълно отличие, избра родния град Разлог за старт в професията

Д-р Гергана Петрова получи най-високото звание „Златен Хипократ“ по време на церемонията по дипломирането си в Медицинския факултет на Софийския университет „Климент Охридски“. Силно свързана с корените си, тя избира да се реализира като лекар в родния си град – Разлог, въпреки възможностите за избор в много престижни медицински центрове.

Д-р Гергана Петрова е абсолютен отличник и по време на цялото си шест годишно следване полага над 50 изпита, от които и 5 държавни и за всички тях получава отлична оценка.

На церемонията по дипломирането д-р Гергана Петрова получи освен дипломата си за образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация лекар, и голямото отличие „Златен Хипократ“ от ректора на Алма Матер проф. д.ф.н. Атанас Герджиков.
.
Д-р Петрова говори с много любов за родния си град, за хората и за своите корени. И въпреки възможностите, които й дава наградата „Златен Хипократ“, тя избира да работи и лекува хората именно в Разлог.

„Родена съм в Разлог – споделя д-р Петрова - и смятам, че трябва да има добри лекари и в по-малките населени места, за да дадем възможност на хората да получават качествена медицинска помощ. За мен е изключително удовлетворение да мога да лекувам хора, с които съм отраснала, и затова полага основите на бъдещата си професионална реализация като лекар именно в родния си град – за да изпълня с всеотдайност и професионализъм своята мисия – да бъда лекар“.

Д-р Гергана Петрова има намерение да продължи да следи световните тенденции в областта на медицината, да посещава специализирани курсове в чужбина, но само за да се усъвършенства. Младият лекар е с намерение да специализира акушерство и гинекология.

На церемонията по връчването на дипломите на завършващите медици в Медицинския факултет в Софийския университет присъства семейството на д-р Петрова, нейната майка - учителката от НУ „Яне Сандански“ Катя Механджиева, баща й, и нейният съпруг заедно с петмесечната им дъщеричка.
Специален гост бе и преподавателят по химия от СУ „Братя Каназиреви“ Елена Тумбема, която е и учителят, подготвил д-р Петрова за кандидатстудентските изпити по химия през 2013 година. Още тогава тя дава заявка за сериозен успех с най-високия бал по химия сред останалите кандидат – медици.

„Разлог и всички ние имаме истинска повод за гордост: в Софийския университет със златни букви е записано името на младата лекарка д-р Гергана Петрова.

Гордея се, че най-добрият студент на Медицинския университет избра Разлог за своята професионална кариера,коментира и кметът на Разлог Красимир Герчев.

Добавете Вашия коментар

TOP