Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината е изцяло подготвена за зимния сезон

03 Октомври 2017 | 08:41
0 коментара
Общество

Община Благоевград е изцяло подготвена за зимния сезон. Това каза пред журналисти кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов след извършването на първата копка по проект „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон”.

По думите му към днешна дата може да се каже, че общината няма никакви проблеми със зимното поддържане.

„Започваме профилиране на пътищата на земна основа, говоря за селските. Също така ще извършим проверка и реконструкция на всички тротоари и плочки, които може да създадат проблеми през зимата. Общинска фирма „Биострой“ също е готова за зимния период“, подчерта д-р Атанас Камбитов.

Той каза още, че финансово и като организация Община Благоевград няма никакви проблеми не само по темата „Зимно поддържане, но и по отношение на оперативните програми, включително и при санирането.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов коментира също, че в момента е започнало разглеждането на офертите за изграждане на депото за твърди отпадъци – село Бучино.

„Това означава, че до месец – месец и половина ще имаме избран изпълнител, финансирането е осигурено. С това ще решим един от големите проблеми на Благоевград, който 7-8 години стои пред нас. Друго важно нещо е, че вече имаме одобрение от всички институции по отношение на проекта за подлез в квартал „Грамада““, допълни кметът д-р Атанас Камбитов.

По отношение на това до къде стигна идеята за църква, която трябваше да бъде изградена в района на бившите казарми, д-р Камбитов заяви, че все още се чака проект от Българската православна църква.

„Вече близо година чакаме този проект, но към днешна дата вече възниква и още един проблем – дали спонсорството, което бяхме осигурили вече е валидно. Не може 4 години да стоят едни пари и някой да не чака. Това което зависи от общината – определен терен е вече факт“, отбеляза д-р Атанас Камбитов.

Той подчерта, че по този въпрос вече нищо не зависи от Община Благоевград.

„Имаме и проекта, имаме и мястото, дано средствата, които бяха осигурени да не бъдат пренасочени“, каза още д-р Атанас Камбитов.

Добавете Вашия коментар

TOP