Цветомир Найденов: При Божков са работили поне 20 души бивши ченгета от Държавна сигурност. Тези хора са свободни и могат да си организират какъвто искат компромат

22 Юни 2020 | 08:19
0 коментара
Общество

Със сигурност, ако се приемат промените в Закона за хазарта на Валери Симеонов, парите за спорт ще намалеят. Аз също лично ще намаля и преосмисля своите реклами и инвестиции в спорта. Трябва да изчакаме и да видим какво ще реши парламентът. Аз не съм запознат напълно с двата законопроекта. Аз никога не съм лобирал в законодателно за хазарта. Мога със сигурност да кажа, че за пръв път от 27 години това са първите законопроекти в хазарта, които не са правени под влиянието на лицето Васил Божков.

Това каза в предаването "Неделята" по Нова телевизия бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов по повод законопроекта за промени в хазарта на Валери Симеонов, който бе отхвърлен на шърво четене в Народното събрание. Найденов коментира и неспиращите опити за провокации и дестабилизиране на държавата от страна на избагалия в Дубай и притежател на 18 обвинения Васил Божков.

 

"Измина точно една година от заплахите му за убийство към нас. Нормално е да ме е страх. Ако нещо се случи с мен, всички свидетели срещу Божков ще се уплашат. Това е човек с много пари и 18 обвинения. Аз знам, че обвиненията са истина. За тези години, в които сме били съдружници, никога не съм бил викан на разпит и да ме питат какво знам. Виждате сега какво стана, когато дадох показания - бил съм такъв и онакъв. Аз никога не съм искал да бъде известен и под прожекторите. Аз съм говорил с близките и роднините на жертвите на Божков - тях още ги е страх. На мен ми дойде до главата, когато заплаши с убийство мен и моето семейство. Дотогава бях чувал само далечни неща", разкри той.

"В хазарта има два начина на игра - лотарийните игри и различни турнири по карти, Не се сърди човече, белот, покер. При първия тип игра се плащат 15% данък от направените залози. При втори тип организаторът събира само такса и там се плаща 20% от събраната такса.

Божков се е опитал да изкара Националната лотария турнир по покер и да плаща само 20% от събраната такса. В Държавната агенция по хазарта са знаели много добре за тази измама. В хазартната индустрия също са знаели, но ги е било страх да кажат. Изчакаха аз да изляза. Аз разбрах за тази измама миналата година лятото. До тогава не съм се интересувал. Ще кажа и нещо ново Имаше една игра навремето "СМС за милиони". Божков също е мамил там - събирал по е 1,20 лева от СМС за участие от хората, а е деклрариал пред ДКХ по 0,40 стотинки. Пак ли аз трябва да казвам тези неща? Всички заведения в София са виждали какво прави Божков по тоалетните с момичетата, но са си мълчали. Страх ги е. Аз съм си говорил с хора от списъка на Божков и те са ми казвали - аз имам пет деца, не искам да убие някое от тях", обяви Цветомир Найденов.

"Ако в България е хунта, защо Божков избяга в ОАЕ? Божков се опитва да се изкара дисидент, но избяга в Дубай, където е известно, че се укриват хора с големи финансови възможности. Защо не избяга в Германия примерно? При Божков са работили поне 20 души бивши ченгета от Държавна сигурност. Тези хора са свободни и могат да си организират какъвто искат компромат. Божков също не е задържан и може да ги финансира. Васил Божков има няколко "десни ръце", които могат да организират ченгеджийски компромати, включително го направиха и срещу нас. Говоря за Явор Хайтов, Славчо Марков и Веселин Балтов, който му е шеф на охраната. Той може да е видял какви ги е вършил Божков по тоалетните на заведенията. Нямам представа дали са викани на разпит и дали са давали показания тези хора", заяви Найденов по повод изтеклите запис и снимки на премиера Борисов.

"В момента имам 12 ревизии на мои фирми. Убеден съм, че част от тях са ми поръчани от Божков преди да избяга. Ако има нещо нередно, ще излезе. Аз нямам пари в чужди банкови сметки. Всички сметки са ми тук. Данъците ми са платени и подкрепям българския спорт. Аз нямам ахти и самолети, не съм виждал Дубай, Сейшелите. Аз събота и неделя съм си в офиса, защото ми харесва да си работя. Нямам самолет, защото си плащам данъците. Ако не си плащах данъците, щях да имам средства за самолет като Божков. Няма да му се дам", категоричен бе Найденов за финал.Епицентър/снимка:Novini.bg

Добавете Вашия коментар

TOP