Цветанов яде и пие, но не плаща! Цецо ухото - кошмарът на кръчмите

29 Април 2016 | 14:23
4 коментара
Общество
Цветанов яде и пие, но не плаща! Цецо ухото - кошмарът на кръчмите

Ресторантьорите в София имат нова клетва: „Цецо Цветанов клиент да ти бъде!" Макар бившият МВР шеф и настоящ клиент на прокуратурата да се шири в 6 апартамента и сам да не знае точния размер на богатството си, заграбено през последните 4 години, малцина са го виждали някога да вади пари от джоба си и да си плаща сметките по ресторанти и барове, пише в. "Всеки ден".

„Цецо яде и пие като за трима, че даже поръчва храна и за многолюдната си охрана от НСО, която сервитьорите са длъжни да изнесат в порцеланови чинии и да я сервират върху капаците на бронираните държавни лимузини. След това демонстративно става и си тръгва, като обявява на управителя, че е доволен от обслужването. Да му занесеш сметка? Ха-ха-ха - абсурд! Та това е тема табу, ако искаш да не ти затворят ресторанта, си длъжен да го храниш и поиш на аванта!", споделя впечатленията си от Цветан Цветанов собственик на лъскав столичен ресторант.

Сред ВИП кръчмарите на София се разказват многобройни случки за шумни гуляи на бившия вицепремиер, които са останали неплатени. „Всеки ден" разкрива няколко от най-фрапантните истории за кулинарното дерибейство на Цецо Ухото. Наистина е потресаващо и чак не е за вярване. Автентичността на историите за жалост е 100%.

През 2010-а политикът подслушвач събрал 50 гости в баровския ресторант „Свети Наум" в столичния квартал „Лозенец", за да отпразнува рождения ден на съпругата си Деси. Днес луксозното заведение не функционира, а бивши сервитьори от ресторанта са на мнение, че една от причините за фалита на ресторанта е неплатената сметка от 5000 лева, която била поета от собственика на обекта Красимир Терзийски. След този случай кръчмарят затворил ресторанта и отворил на същото място далеч по-непретенциозно заведение, за да не хрантути повече на аванта видни обитатели на политическия елит. „Като е евтинко и скромно, Цветанов и ордата му няма да дойдат да се хранят", разсъждава ресторантьорът Терзийски.

На купона по случай рождения ден на Деси Цветанова присъствали основно висши ченгета от обкръжението на Цецо Ухото. Дошъл и тогавашният премиер Бойко Борисов, който се застоял около 30 минути и в интерес на истината не консумирал почти нищо - изпушил само една пура за 50 лева, която понечил да си плати. Останалите гости обаче се разпищолили, свидетелстват от персонала на банкрутиралия ресторант. „Поръчваха се френски вина от по 100 лева бутилката, цели блюда с местни деликатеси, френски сирена и екзотични плодове. Имаше и разкошна торта. Всичко беше прясно и струваше доста скъпо. Гостите не се притесняваха да поръчват най-скъпите ястия от богатото меню. Накрая сметката беше 5860 лева. Цветанов извади 1000 лева и ги даде на управителя, като най-нагло му обяви, че трябва да му се направи солидна отстъпка. Цецо привика и четиримата сервитьори, които го обслужваха, и на тях им даде по 50 лева бакшиш", спомня си келнер от фалиралия ресторант.

Подобна история се разиграла и на последния рожден на Цецо Шлифера, както някои наричат бившият МВР шеф (прякорът му идва заради това, че докато беше в Столична община, Цветанов ходеше и зиме, и лете с шлифери - б.а.). Тогава бай Цецо събрал около стотина гости в резиденцията на МВР край Студена. На софрата имало 3 агнета, леело се „Джони Уокър" - син етикет, телешкото и рибните деликатеси се сервирали на килограми. Накрая сметката не била платена, а съдържателят на обекта бил посъветван да изпише масрафа като държавен разход.

Цветан Цветанов е кошмарът и на известния кръчмар Данчо Панорамата, който стопанисва едноименния ресторант на последния етаж на хотел „Кемпински Зографски" в София. „Цецо Ухото вечеря поне 3-4 пъти седмично в ресторанта - там цените са високи, тъй като клиентелата е изискана и търси дискретност. Цветанов обаче прогони много от клиентите ни - например Румен Вълка не идва, за да не се засича с него. На практика Цветанов завзе ВИП масата на Румен Вълка зад фикуса, но за разлика от него не плаща нито стотинка", твърди източник на „Всеки ден".

В „Панорама"-та на „Кемпински" Цветанов си имал любимо ястие - кралски скариди от по 90 лева порцията. „На сядане той и жена му опукват по 2 кила скариди - как пък не им присядат... Пият и бяло вино „Шабли", като държат изрично бутилката да е от реколта 2006. Цената на виното е 147 лева. Задължително карат един от сервитьорите да направи сандвичи на десетината гардове от НСО, които им се носят в кафяви хартиени пликове. Всяко посещение на Цветанов в ресторанта вкарва Данчо в разход от по 1000 - 1500 лева", твърдят от персонала на елитното заведение. Цецо Ухото посещава и друг баровски ресторант, където никога не плаща - рибния „Барбадос", който се помещава до военния хотел „Шипка". Там Цветанов и сътрапезниците му се затварят в залата за гости, която се намира в десния коридор на рибния ресторант. 

Друг съдържател на ресторант, който е длъжен да храни и пои на аванта политикът подслушвач, е Виктор Старчев, някога част от митичния генералски кръг „Монтерей". Днес Старчев стопанисва ресторант „Монтрей", който се помещава в сградата до арката на НСА, където апартамент има Веско Маринов. Поне веднъж седмично Цецо Ухото и потният бард на МВР се събират в елитната кръчма, като компания им правят кумецът на Цецо Шлифера Тодор Бояджиев, бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и други висши ченгета. Сметка от видната компания там никога не е плащана...

Вероятно мнозина ще упрекнат „Всеки ден", че раздухването на подобна кръчмарско-битова конкретика е унизителна за държавността. Смятаме обаче, че нахалството на Цветанов да злоупотребява дори на такова примитивно ниво - ядейки на аванта по заведенията, е символично и маркира тоталната му самозабрава. По подобен начин навремето се държаха най-отвратителните мутри от ВИС и СИК. Изводите всеки може да си направи сам - щом на софрата си се държиш по този срамотен начин, как ли постъпваш с целия властови ресурс, даден ти в ръцете?

Добавени коментари

Пене публикува:
29 Април 2016 | 22:41
Де да беха "ИЗМИСЛИЦИ ПЛАТЕНИ".Ама не са!А са истини безплатни.Но да се сърдим на себе си,защото на избори полудяваме да гласуваме за тях.Некадърници като др.ПЕТРОВ -получили някаква мижава служба за 300-400 лв.сега му лижат гъза и това пред него - само и само да са на топло.Такава е работата с повечето гербаджииски поддръжници!Затова дълго няма да се оправим,но и техното нема да е за на дълго.И техните бивши съпартиици от БКП мислеха,че ще са вечни,но не биде!!!
Ризе публикува:
29 Април 2016 | 22:13
И в бански кръчми го е правил,виждал съм го
Ризе публикува:
29 Април 2016 | 22:12
Клакьорите на гроб вече зафанаха да четкат престъпника цвцв
ПЕТРОВ публикува:
29 Април 2016 | 21:56
ИЗМИСЛИЦИ ПЛАТЕНИ

Добавете Вашия коментар

TOP