Цветанов: От проверени 11 000 водача, само 1 212 карали собствени коли

23 Юни 2017 | 01:43
0 коментара
Политика

От 11 366 проверени водачи от началото на годината само 1212 са били собственици на автомобилите, които са карали. Това разкри председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов при дебатите промени в Закона за движение по пътищата, цитиран от "Фокус".

Искаме ли да продължаваме това или искаме да имаме ефективност в противодействието ни в борбата срещу жертвите по пътищата?  Да говорим за поправки, които да дадат възможност на неправоспособните водачи, които управляват МПС, предоставено от неговия собственик, да влязат в хипотезата на тези, когато са били правоспособни и са го предоставили?, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Трябва да направим поправка и да допълним, че тези, които са неправоспособни и им е предоставено от собственика МПС, естествено, че ще бъдат в хипотезата на тези 1212 човека. Искате да толерирате останалите 10 хил. и за тях да няма тези санкции, които трябва да бъдат задължителни и за тях, продължи той.

Да се концентрираме върху поправките, които предлагаме, а не да коментираме действащия текст, който в момента е факт и не подлежи на обсъждане. Не правим промяна на действащ текст, а такава с която искаме да оптимизираме правната норма, която да важи за всички и да бъдат равнопоставени, да имаме ефективността, която ще ни даде резултат, с който да намалим жертвите по пътищата, каза още Цветанов.

Добавете Вашия коментар

TOP