Цветанов къса партийната си книжка, знакови фигури от ГЕРБ са в немилост

27 Ноември 2019 | 15:13
2 коментара
Политика

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка, твърди Лупа.бг.

На последната среща в район „Изгрев“, където той членува, е обявил на съпартийците си, че смята от Нова година да се отпише от организацията и да приключи завинаги с партията на Бойко Борисов. Бившият лидер на парламентарната група на ГЕРБ признава, че от няколко месеца само се води редови член там, а в интервю за „Дарик“ заяви в прав текст: „Не знам докога ще бъда такъв“.

Миналия месец секретарката на ГЕРБ-Изгрев, където формацията загуби местния вот от червения кандидат д-р Делян Георгиев, Емилия Савова заяви, че Цветанов не е пропускал нито една тяхна сбирка и че редовно си плащал членския внос. Явно за няколко седмици отношенията в структурата са се обтегнали допълнително и към днешна дата Цветанов е готов да се раздели с партията, която твърди, че е създал сам от нулата.

 

Нещо повече, той се оплаквал, че никой от настоящите първи в ГЕРБ не го е търсил, за да се консултира с него за грешките, които били допуснати в последните 2 изборни кампании.

Междувременно от Lupa.bg се свързаха и с неговия пряк „шеф“ във формацията. Лидер на ГЕРБ-Изгрев е бившият транспортен министър Ивайло Московски. „Само формално съм такъв. От месеци не съм бил на срещите, нито съм разговарял с някого от партията“, разкри той и изненадващо от думите му стана ясно, че и той, както Цветанов, е в изолация. Московски бил в чужбина от известно време и изобщо не се интересувал какво се случва в ГЕРБ. Факт е, че бившият транспортен шеф вече не се появява по пресконференциите, нито коментира в ефир изборните резултати, за разлика от близкото минало, когато бе свръхактивен участник в дебатите на ГЕРБ.

Разпад в структурите на ГЕРБ има и в Перник, където градът преживява нечувана водна криза. Там областната управителка Ирена Соколова, която е и шефка на ГЕРБ-Жени е атакувана както от местните, така и от столичните си съпартийци заради факта, че заедно с бившата кметица Вяра Церовска е знаела за случващото се в язовир „Студена“, а не е реагирала навреме. И за Соколова от години се твърди, че е близка до Цветанов, което означава, че съвсем скоро може и тя да изпадне в немилост като него.

Добавени коментари

Веселин Маринов публикува:
01 Декември 2019 | 01:29
Хубаво, ще скъса - партийната си книжка Що не върне, ОТКРАДНАЛИТЕ МИЛИОНИ? ЗАЩО ПРИ, НЕЧЕСТНИТЕ ЗАБОГАТЕЛИ-НЯМА ПРАВОСЪДИЕ?
ФАНИГО публикува:
27 Ноември 2019 | 16:57
ТОЗИ Е ОБИКНОВЕН ПЕ..РАС. ВСИЧКИТЕ МУ СПОДВИЖНИЦИ СА НАГЛИ И БРУТАЛНИ НЕПРИЯТНИЦИ. ПРАВ Е ПРЕМИЕРА ----ВЪН

Добавете Вашия коментар

TOP