Цветанов и кметове на ГЕРБ участваха в молитвена закуска при американския президент Доналд Тръмп

09 Февруари 2018 | 09:37
2 коментара
Политика

За пета поредна година председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев участваха в Националната молитвена закуска при американския президент Доналд Тръмп.

Във форума, който се проведе на 8 февруари във Вашингтон, за първи път участие взеха и заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Традиционната Молитвена закуска събира всяка година на едно място световни политически и религиозни лидери с американския президент. Започнала през 1953 г. при президента Айзенхауер, тази среща вече 66 години се утвърждава като едно от най-важните политически събития във Вашингтон.

На закуската присъстваха редица сенатори и конгресмени от американския Конгрес - сенатор Крис Куунс от Делауър, сенатор Джеймс Ланкфорд от Оклахома, конгересмените Чарлс Крист, Ранди Холтгрен и Стивън Скълис.  Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към присъстващите с дълбоко религиозни думи за човешкото себеотрицание, жертвоготовност и състрадание, давайки редица примери от ежедневния живот, при които тези състояния на човешкия дух са възтържествували. Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела.

По време на закуската председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с председателя на парламента на Черна гора Иван Бражович, като го увери още веднъж в подкрепата на България към Черна гора по нейния европейски път. Беше проведена среща и с външния министър на Сърбия Ивица Дачич, по време на която бяха обсъждани аналогични въпроси.

По-късно през деня се състоя двустранна среща между българските и македонските участници в Молитвената закуска. И двете групи се обединиха около мнението, че добрите междусъседски отношения са от взаимен интерес. /БГНЕС
 

Добавени коментари

Невероятно,но факт! публикува:
09 Февруари 2018 | 23:15
Да!Жалко,но в момента това е елитът на Българея!Бог да я пази!
28 публикува:
09 Февруари 2018 | 10:52
Смешници!!! Това ли е елита на България?

Добавете Вашия коментар

TOP