Цветанов: България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва да се следва ясен път!

26 Ноември 2019 | 09:00
0 коментара
Политика

Със сетивата си трябва да прехващаме всички тези, които популистки говорят, че са евроатлантици, а с действията си реализират огромни проекти, свързани с интереси за влияние на Русия и Китай.

 

Това заяви във видео формат за „Студио Банкеръ“ Цветан Цветанов, председател на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност.

„Турски поток“, който у нас се представя за „Балкански поток“, увеличава руското влияние и натиска над Европа. Проектът „Турски поток“ се ускори стремително през последните шест месеца. А интерконекторната връзка между Гърция и България за диверсифициране на газовите доставки буксува безрезултатно вече десет години. Това не е никаква диверсификация", смята Цветанов.

"Българската страна не отбелязва никаква активност по проект „Триморие“, който е евроатлантически приоритет. България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг, трябва да се следва ясен път. Младите казват: омръзна ни да се лутаме, искаме да знаем каква е посоката на нацията и дали когато правителството каже нещо днес, няма да го отмени утре. Много са силите, които искат да уязвят района, в който живеем. Особено внимание заслужава засиления интерес на Китай към Югоизточна Европа. ЕАЦС ще работи срещу всички фактори, които са насочени против националните ни интереси и които усилват влиянието на Русия върху България", подчерта Цветан Цветанов.

Бившият заместник на Бойко Борисов в партия ГЕРБ отправи тези послания докато премиерът е на визита в САЩ и очаква да бъде приет от президента Доналд Тръмп.Епицентър

 

 

Цветан Цветанов: България не може да седи на два стола и да върви на зиг-заг

Добавете Вашия коментар

TOP