Цветанов: БСП и Радев искат да постигнат предсрочни избори чрез дестабилизация

15 Март 2018 | 13:39
3 коментара
Политика

Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Румен Радев е човекът, който всъщност вече говори повече като заявка като политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България, смята Цветанов. То за всички вече ясно, каза Цветанов, след като бе запитан какъв е този проект.

Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет, смята Цветанов. Според него това означава удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев.

Цветанов смята, че има голяма разлика между изказванията на Илияна Йотова и тези на президента й я поздрави. „Тя има съответния опит и знае как се прави голямата политика. Тя превъзхожд

а с класи поведението на президента и позицията, която отстоява, свързана с националните интереси на страната“, каза още Цветанов.

Цветанов е уверен, че има стенограма от срещата между президента Румен Радев и руският патриарх Кирил.

„Поискахме да бъде разсекретена стенограмата, за да се види позицията на българския президент и руския патриарх. Трябва да чуем разговорът между двете страни и е важно стенограмата да бъде обявена, за да отпаднат всякакви спекулации“, апелира Цветанов.

Според него, ако тази среща е била благоприятна за президента, е щяло да има нарочен брифинг за нея.

„Когато се видя, че президентът Радев не успя да защити националното самочувствие на българина, да изрази позиция като държавен глава, като представител на най-важната протоколна институция, каквато е президентската. Ние се чувстваме леко обидени“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

До настоящия момент не сме чули позицията на Радев за КРИМ и СЕТ, защото тя е коренно различна от казаното по време на президентската кампания. По време на служебния кабинет той подкрепи споразумението за СЕТА и удължаването на санкциите срещу Русия.

Тази тема днес за него е табу и е по-важно за него да отиде някъде пред военните предимно и да говори политически. Смятам, че президентът трябва да бъде обединител на нацията и да говори по национални теми, по които може да се обединим. /БГНЕС

Добавени коментари

Плешивмишотплоски публикува:
17 Март 2018 | 18:26
Цв.Цв. е явления в българският социум. Безпределно циничен и нагъл до безобразие! По-крадлив от шефа си и по-лъжлив от дърта циганка. Аман....
Бай Гуй публикува:
16 Март 2018 | 17:57
Цецо,медицината напредна,има шанс за теб
Цв. Цв. публикува:
15 Март 2018 | 17:51
За такива като вас има една поговорка: "Гузен ром /не циганин/ - не гонен бяга". Във всяко едно действие на опозицията на вас все ви се струва,че някой иска да ви бутне.Не че няма да е лошо,но не знаем с кой да ви сменим.Вече ви ядохме попарата на всички - и комунисти,и царисти,и социалисти,и демократи,и герберисти,и....Не останаха партии,които да не са ни смукали.

Добавете Вашия коментар

TOP