Цветанов: Борисов превърна ГЕРБ в най-мразената партия, няма как повече да е премиер

13 Септември 2020 | 12:57
2 коментара
Политика

"В тази тежка политическа конфронтация и институционална криза, която има днес, ДПС ще бъде решаващият фактор и ще определи времето и дали този парламент ще си изкара мандата". Това заяви в интервю за "Флагман" Цветан Цветанов.

"През последната година виждам сериозно отстъпление от поетите ангажименти в управленската програма, виждаме и съответните разминавания", отбелязва бившата "дясна ръка" на Борисов.

"За ГЕРБ се очертава един резултат от не повече от 500 хиляди гласа - сами разбирате, че вече няма да бъдат този решаващ фактор, а ще се търси постигането на бъдещ евентуален коалиционен формат, но надали ще има парламентарна група или политическа сила, която ще иска да се повтори сегашният управленски мандат или – сегашният състав и структура на Министерски съвет", смята Цветанов.

"При тази загуба на обществено доверие и възможността в рамките на десет месеца една уважавана партия да я превърнеш в най-мразената - няма как да искаш да бъдеш отново премиер или да търсиш следващ управленски мандат. Но тук трябва много ясно да разграничим тези, които взимат и реализират тези управленски решения в ГЕРБ, от честните, стойностните, трудолюбивите симпатизанти и членове на ГЕРБ. На мен най-болно ми е за достойните симпатизанти и членове, които са подкрепяли ГЕРБ през всичките тези години, подкрепяли са управлението - тези хора не трябва да ги слагаме под общ знаменател с всичко това, което има в момента като обществено неодобрение и като политически дискомфорт. Хората, които са гласували за тях и са ги подкрепяли, нямат нищо общо с това", споделя бившият вътрешен министър.

"На 27 септември планираме да бъде проведено учредителното събрание, в което да се направи избор на съответните органи на партията "Републиканци за България". Най-големият акцент, който ще заложим за развитието на проекта, е да можем да се обърнем и да потърсим подкрепа от негласуващите, а те са над 50%", завършва Цветанов.

Добавени коментари

баба Ванга публикува:
13 Септември 2020 | 20:27
Май найстина сте си повярвал другарю Цецко? Ама да ти кажа ,че няма да успееш да влезеш в парламента,защото си обграден с по-голями боклуци и от теб!
Шопова публикува:
13 Септември 2020 | 13:27
Ей въшка крадлива ,ти в Благоевград ще хванеш един голем х........й.

Добавете Вашия коментар

TOP