Цветан Цветанов в Гърмен: Българското европредседателство изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция

18 Юни 2018 | 20:06
0 коментара
Общество

Българското европредседателство и премиерът Бойко Борисов изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Гърмен, където бе представено и новото ръководство на партията в общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.

Той отбеляза, че самият факт, че днес президентът Румен Радев е коментирал колко важна тема е акцентът „Западни Балкани“ и постигнатото като успехи по темата от страна на българското правителство е показателен.

„Премиерът Борисов днес каза, че около 25 милиарда ще са нужни за изграждането на инфраструктура между Балканските държави. Самият факт, че вчера между Македония и Гърция се постигна историческо споразумение е показателен за настроенията на Балканите“, каза още Цветанов и добави, че последователната политика по отношение на Западните Балкани, водена от България е дала възможност да се говори за това, че Македония ще получи възможност и покана за НАТО.

„Стабилността на Западните Балкани дава невероятен шанс за региона, переспективи и бъдеще за нас и нашите съседи. Когато обстановката в региона е спокойна, то и в България нещата ще бъдат такива“, подчерта Цветанов.

Той заяви също, че проблемът днес в страната ни са опонентите на управляващите, които могат само да създават внушения и фалшиви новини, за да дескредитират правителството. Цветанов отбеляза, че от БСП в момента се опитват да се заиграват със страховете на хората и посочи за пример Истанбулската конвенция.

Той припомни, че до скоро тази тема е била приоритет за БСП, а в този документ се говори за домашното насилие. Цветанов коментира, че темата за насилието над жените е много важна, а последният случай от Айтос, при който бе убито 19-годишно момиче, подлагано системно на насилие, е показателен за сериозността на проблема.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ защитават интересите на България пред Европейският съюз, като заради последователната си политика, страната ни ще е една от трите държави-членки, които ще получат повече пари за следващия финансов програмен период.

С актива на партията в Гърмен, Цветанов обсъди и актуални теми и въпроси, свързани с общината и областта като каза, че завършването на Автомагистрала „Струма“ ще даде икономически тласък за целият регион.

По време на срещата в Гърмен бе представено и новото ръководство на партията в общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, както за председатели в тях са избрани Верхат Ислямов, Румен Арнаудов и Кирил Пасков.

От своя страна Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева пожела успех на ръководствата на партията, заявявайки, че общинските ръководства не са най-важните, а всички членове на партията, които работят за реализирането на успешните политики на ГЕРБ.

В Гърмен, заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев и Георги Динев.

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов ще посети общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Симитли на 19 юни 2018 г. (вторник).

Той ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева и народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област.

В 9.30 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще се срещне в сградата на Община Петрич с кмета Димитър Бръчков.

В 10:45 ч. в партийния офис на ГЕРБ в Петрич, намиращ се на ул. „Цар Борис III”, ще започне срещата на Цветан Цветанов с общинското ръководство на партията.

В 12.00 ч. в сградата на Община Сандански Цветан Цветанов ще разговаря с кмета на Сандански Кирил Котев.

В 14:30 ч. в заседателната зала на хотел „Карелия” в  Струмяни  ще започне срещата с общинското ръководство на ГЕРБ-Струмяни.

За 15:50 ч. е насрочена срещата на заместник-председателя на ГЕРБ с общинското ръководство на партията в Кресна. Събитието ще се проведе в партийния офис.

В 17:00 ч. в сградата на Община Симитли ще се проведе среща с кмета на общината Апостол Апостолов.

източник:Фокус

Добавете Вашия коментар

TOP