Цветан Цветанов се застъпи за екс. зам.-социалния министър Росица Димитрова

21 Юни 2018 | 09:24
2 коментара
Политика

След вицепремиера Валери Симеонов и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се застъпи за екс. зам. социалния министър Росица Димитрова, на която вчера премиерът прие оставката. Росица Димитрова нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея.

Тя работи повече от 20 години в социалната сфера и винаги е била съпричастна. Това не означава, че ще я изгубим като експерт. Евентуално може да бъде назначена като съветник към ресора на Валери Симеонов, за да може да продължи да работи, коментира Цветанов пред Нова телевизия. В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел, допълни той.

"Росица Димитрова е имала планирана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията", обясни още Цветанов.

По думите му тя е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в интерес на хората. Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а след това процедурата се задейства от съответните служители по веригата към министерството. Цветанов допълни, че самият той избягва да лети в бизнес класа заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство и внушенията, които се правят след това.

Припомняме, че вчера Валери Симеонов обяви, че е категорично несъгласен като вицепремиер на коалиционното правителство на Република България с приемането на оставката на Росица Димитрова.

Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че това е един много добър професионалист, уточни той. Според него, в държавната администрация много трудно се създават професионалисти, „за да могат да бъдат по такъв лесен начин харчени”. „И то за абсолютно безумни обвинения. За това, че е пътувала с бизнес класа в самолет”, добави той. Вицепремиерът посочи, че е разговарял с премиера и го уведомил, че е несъгласен.

„Аз настоявам оставката да не бъде приемана, да не бъде подписвана и да не бъде освобождаван заместник-министър, който има своят професионален опит, има своята професионална биография, и е приет в едно такова тежко, може би най-тежкото Министерство на труда и социалната политика, точно тази заместник-министърка е много добре приета от всички социални партньори. /БГНЕС
 

Добавени коментари

Застъпник публикува:
21 Юни 2018 | 14:09
Особена форма на главата-особени разсъждения!
Разбира се! публикува:
21 Юни 2018 | 14:07
Каква оставка,какви пет лева? Никаква оставка! Така както не се прие оставката на Теменужка,така както не се прие оставката на Добрев,така както не се прие оставката на социалния министър....и колко други? И сега няма да приемате оставката на Роска! Тя се чудеше в каква най-добра светлина да представи "грижите" на правителството за хората с увреждания пред света,а ние сега ще ѝ приемаме оставката?!Пътувала със скъп самолет! Да! Ами като по-миналата седмица потрошиха хубавият хеликоптер! С надуваема лодка ли да тръгне?! Прост народ...

Добавете Вашия коментар

TOP