Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира казуса с освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР в предаването "Здравей, България" по NOVA и отношенията като цяло между изпълнителната власт и президентството, след като държавният глава Румен Радев бави подписването на указа за освобождаването му.

"Президентската институция, в лицето на президента на страната, търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт и с Народното събрание.

Това е линия на поведение на от началото на мандата на Румен Радев.

Младен Маринов е заявил желанието си да бъде освободен от длъжност и в случая, щом има такова заявено желание, Министерски съвет не е нужно да представя никакви мотиви и не е необходимо никакво съгласуване. Когато Радев напусна ВВС, президентът Плевнелиев подписа указа и всичко беше задвижено.

Когато има заявление за освобождаване от даден служител, трябва да се съобразим с това. Ако имахме предложение за нов главен секретар на МВР, тогава е друго, но казусът не е такъв. Не смятаме, че това е нормалния подход", обясни Цветанов.

Относно факта, че този момент делегациите ни в ООН бяха водени винаги от президента, а сега ще бъдат водени от министър-председателя, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: "Румен Радев цели конфронтация.

Всичко, което прави той, когато отива на някой форум, е да критикува правителството и в частност премиера Борисов.

Не пред чужденците, а пред българските медии. Бойко Борисов мога да ви кажа, че не е човек, който търси конфронтация".

Очаквайте подробности!