Цветан Цветанов разкри как работят службите ни след атентата в Брюксел

24 Март 2016 | 09:07
1 коментара
Политика
Цветан Цветанов разкри как работят службите ни след атентата в Брюксел

Службите ни работят с изключително голяма динамика. Това каза председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той обясни, че по време на съвместното заседание на парламентарните комисии по контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и по вътрешна сигурност и обществен ред, заедно с шефовете на спецслужбите е била представена информация за обстановката в региона с бежанската криза, съобщава „Фокус”.

„Всяка една от спецслужбите имаше информация, която трябваше да бъде представена пред народните представители. Заседанието беше закрито и част от информацията е класифицирана. В тази връзка можем само да обобщим, че според информацията, която ни беше предоставена, виждаме, че нашие служби работят с изключително голяма динамика, обменят информация с нашите партньори със съседни държави, с държавите от ЕС. Обменът на информация дава възможност да се проследят връзки и да се предотвратят нови потенциални заплахи към държавите от ЕС”, заяви още Цветанов.

Той добави, че са отправили като искане към спецслужбите в предстоящите седмици да направят изцяло правен анализ на законодателството дали има нужда за бърза промяна, която би облекчила тяхната работа. Цветанов коментира, че антитерористичният закон другата седмица ще влезе в МС. /БЛИЦ

Добавени коментари

Герб публикува:
26 Март 2016 | 11:49
Каква динамика БОКЛУК МРЪСЕН ТОЛОКВА НИ Е НЕАДЕКВАТНА ПОЛИЦИЯ БОП РАЗСЛЕДВАНЕ НЕ ДАИ СИ БОЖЕ ДА СТАНЕ НЕЩО .....

Добавете Вашия коментар

TOP