Цветан Цветанов прави партия

05 Март 2020 | 14:29
2 коментара
Политика

Мистификацията е разкрита: Цветан Цветанов наистина прави партия. В момента бившият втори в ГЕРБ обикаля страната и гради бъдещите структури на своята политическа сила.

„Действително посещавам населени места в страната, тъкмо приключих среща в Горна Оряховица, следва такава във Велико Търново, а след това продължавам към Русе”. Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и ръководител на Евроатлантическия център за сигурност, по повод медийни публикации, че на 19 април ще обяви създаването на нова партия.

„Това, което искаме да реализираме чрез Евроатлантическия център за сигурност, е да направим съответните обсъждания на теми, свързани с политики и това, което е разписано в нашата неправителствена организация. Дейности, които са свързани със сигурността на страната и с евроатлантическите ценности, за които трябва все повече и повече да говорим, защото виждаме, че с фалшивите новини и хибридните атаки, с дезинформацията обществото бива заблуждавано“, коментира Цветанов в  предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Срещите в страната „са желание на всички тези граждани, които са в тези населени места, да може да се дискутира по тези теми, за които споменах. И неслучайно ние направихме съответните първи събития, когато бяха на Евроатлантическия център“, каза още той.

На въпроса дали ще прави партия Цветан Цветанов отговори: Мога да кажа, че на датата (19 април) няма да правя партия.

„Но пък няма да скрия, че са много хората, които желаят да се направи нов политически проект, който действително да бъде на една по-здрава основа, за реални политики и за политики, с които действително да бъдат защитавани интересите на малкия и средния бизнес“, допълни той. „Към настоящия момент единствената ми енергия е само за Евроатлантическия център за сигурност и евентуалното провеждане на съответните събития във всяка една областна точка на страната“, заяви Цветанов в отговор на въпроса дали подготвя нова партия на друга дата.

„Барселонската афера“

"Има международна публикация в чужда преса – в Испания, и точно затова е темата за твърденията, че премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона. Поставят се въпроси, на които не бих могъл да отговоря", посочи още Цветан Цветанови и допълни:

„Аз съм близък до премиера, но много ясно съм разграничавал моите лични ангажименти и приятелски кръг, който имам, и хората, които действително изповядваме едни и същи ценности, и това, което в личен план е правил, както премиерът, така също и всеки един свободен български гражданин.

Това, което сме имали като близост, е било чисто и само единствено в политически и партиен план и в управлението, когато съм бил в изпълнителната власт“.

За мигрантската криза

Висши представители на ЕС бяха на място само часове след натиска върху външната граница на Евросъюза в Гърция и това показва, че ЕК действително иска да не допусне това, което се случи през 2015 г., коментира Цветанов.

Добавени коментари

Българин публикува:
10 Март 2020 | 09:04
НА ТОЯ ПЪК ЦЪРВУЛ,КОЙ ЩЕ МУ ПОВЯРВА ВЕЧЕ?
Няма грешка! публикува:
06 Март 2020 | 19:35
Цветано-о-о-ов,властта е блага,нали? Не мож се отказа лесно.

Добавете Вашия коментар

TOP