Цветан Цветанов: Подвеждат Борисов, а аз искам да му помогна!

10 Ноември 2019 | 17:18
1 коментара
Политика

Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и сърдити, защото в крайна сметка резултатите от местния вот показаха, че ГЕРБ печели тези избори, но със сериозно отстъпление в областните центрове.

Това заяви в студиото на предаването "Тази неделя" по БТВ бившият зам.-председател на партията и настоящ председател на УС на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

 

"Премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Искам да му помогна в тази посока, защото той е подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава", каза Цветанов.

Според него Борисов не трябва да се сърди на "Демократична България" в София заради резултата на втория тур, както и да обижда електората на партията. Не може да се сърдиш на хората, които харесват Мая Манолова, а има много силна аларма, която свири в ГЕРБ, подчертава Цветанов.

 

"Прогнозата, която дадох две седмици преди стартирането на предизборната кампания, се препокри 100%. ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната партия", подчерта Цветан Цветанов.

 

"Отстъплението се случи, защото има определен страх в партията и не всеки може да изрази своето мнение. В София ГЕРБ загуби трима общински съветници, поради което е много важно да знаеш тежестта на всеки един мандат. Но в София ГЕРБ се яви със СДС", посочи Цветанов. И обърна внимание, че, ако се има предвид, че преди и СДС са имали съветници, намалението е още по-голямо.

 

"За цялата страна партията е на загуба с общо 41 съветници. В София правим отстъпление с около 80 000 гласа. Ето защо премиерът не трябва да се сърди, когато чува различни мнения, а аз искам да му помогна в тази посока. Не можеш да търсиш само отвращение и да се сърдиш", каза Цветанов, анализийки приключилите местни избори. Според него ако Йорданка Фандъкова е била на балотажа не срещу Мая Манолова, а срещу друг десен кандидат, тогава резултатът от вота вероятно би бил друг.

 

"Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах парламента поради обективни причини. Но това е формалният повод, който беше намерен. Има и други причини, които ме мотивираха да го направя. Все още съм редови член на партията и смятам, че в нея трябва да има дебат", каза още бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Той изтъкна, че в рамките на предизборната кампания не е давал нито едно интервю и не е действал срещу партията.

"Аз бях човекът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общинския съвет", каза Цветанов.


"Това, което направих аз, е да дам оставка и да напусна парламента по обективни причини. Аз все още съм редови член на партията и това, което бе отчетено като анализ по време на Националната среща, не беше смислен дебат, в който да се казва истината. Убеден съм, че ако премиерът даде възможност членовете да говорят, ще разбере много истини", посочи още той, като не пожелае да разкрие кой според него подвежда Борисов.

"Не съм си позволявал приятелски огън срещу ГЕРБ, нито съм играл срещу ГЕРБ", увери Цветан Цветанов, след което подчерта, че организацията на партията в Русе е била брилянтна преди да бъде разбита.

"Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номиниран за кандидат за кмет", каза за изборите в Русе Цветанов. Пламен Стоилов, кмет с два мандата от ГЕРБ, се оттегли и не се кандидатира, защото не чувствал достатъчна подкрепа от партията си.

Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други интереси, но не и на партийните. Той даде пример с Русе, където се е "разбила една организация, която била брилянтна".

"Тя работеше в страхотен синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде избран на първи тур, ако беше номинираният кандидат. В Благоевград пък всички бяха подложени на много манипулативно поведение спрямо тях и дискредитирането им", подчерта Цветан Цветанов.

Относно предложението на Бойко Борисов кандидатите за кметове на ГЕРБ да могат да управляват до три мандата, Цветанов коментира, че това е въпрос, който по-скоро трябва да бъде решен от хората, а не толкова от партията.

Цветанов отрече слуховете, че по време на посещението си в САЩ е сондирал мнения за основаването на негова партия.

"Това са глупости! В момента единственото, върху което съм се концентрирал, е работата ми в Евро-атлантическия център за сигурност", бе категоричен Цветанов.Епицентър

Добавени коментари

Няма съмнение! публикува:
11 Ноември 2019 | 13:05
Физкултурникът пак се набутва на Тиквата от Банкя.Сигурно там му е било фного благо?!

Добавете Вашия коментар

TOP