Цветан Цветанов иска свобода за Навални на протест пред руското посолство

24 Януари 2021 | 07:29
2 коментара
Политика

Протест под надслов "Свобода за Навални" се проведе пред Руското посолство в столицата.

Инициативата е в защита на задържания критик на Кремъл Алексей Навални. Недоволството е под надслов „Свобода за Навални“ и е в защита на задържания критик на Кремъл Алексей Навални. 

 

Протестът в София беше организиран от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище в България.

В подкрепа на Навални пред посолството дойде и лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.Епицентър

 

„Тук не може да говори Цветанов, защото до вчера е бил част от това управление и е крепял Борисов на власт“, се чу по време на протеста, съобщава tribune.bg. След като се чу името на Цветан Цветанов, последва и освиркване и викове „Марш с апартаментите оттук“, а организаторите призоваха хората да се успокоят. По-късно от високоговорителя се чу, че може би „очите на Цветанов се били отворили час сега“. На протеста има представители на „Да, България“ и партия „Републиканци за България“, както и протестиращите от гражданското сдружение БОЕЦ. Представители на „Да, България“ бяха поканени да говорят публично, но отказаха.  
 

Протест в подкрепа на Алексей Навални имаше и във Варна. Над 100 души се събраха пред сградата на Генералното консулство на Руската федерация в града, съобщи бТВ.

 

„Това, което се случи с Навални, е жесток удар срещу демокрацията, един шамар и образ на режима на Путин, който вече около 20 години безчинства в Русия“; „Тук съм заради Навални, свобода за Навални, свобода за всички политически затворници!“; „Единственото оръжие на Алексей Навални е истината. А в Русия за истината се арестува. И ако правим аналогия с България, нашето мото е „Гледайте Русия и се сещайте за България“, заявиха участници в акцията.Епицентър

Добавени коментари

Артдеко публикува:
24 Януари 2021 | 12:41
Цветанов е по-голям боклук от Борисов! Повече и от предател!
Че то разлика има ли? публикува:
24 Януари 2021 | 12:31
Бойко Борисов = Владимир Путин! Е Бойко си е по-голям артист.Само това може да му се признае.

Добавете Вашия коментар

TOP